Itt a megúszós karácsonyi menü

HírKlikk 2023. december 23. 09:23 2023. dec. 23. 09:23

Mindössze fél óra kell hozzá.

Előétel: Körtés gránátalma saláta pekándióval

Érdemes az ünnepi vacsorát egy könnyed salátával nyitni, amelybe rukkola, hajszálvékonyra szeletelt körte és gránátalma mellett kissé lepirított pekándió is kerülhet. A hozzávalókat egész egyszerűen rendezgessük el szépen egy tányéron, és készítsünk hozzá könnyed dresszinget vörösborecettel, dijoni mustárral, olajjal és egy kevés cukorral.

Főétel: Sörben sült sertésborda

Nincs más dolgunk, minthogy sózzuk és borsozzuk a húsokat, majd serpenyőben felhevített olajon négy-négy percig kérgesítsük a húst!

Amikor kérget kapott, vegyük ki és tegyük félre, dobjunk a zsiradékba a felszeletelt körtét, hat perc alatt pároljuk meg, majd szintén szedjük ki. A serpenyőbe öntsünk egy üveg lagert, helyezzük vissza a hús- és a körteszeleteket, majd magas hőfokon főzzük öt-hét percig. Az idő elteltével szedjük ki a húst, és hagyjuk, hogy a sörös mártás a felére sűrűsödjön. Tálaláskor ízlés szerinti köretre helyezzük a húsokat és a körtéket, majd meglocsoljuk a sertésszeleteket a mártással is.

Desszert: joghurtos pohárkrém bogyós gyümölcsökkel

Babapiskótára, görög joghurtra, fagyasztott bogyós gyümölcsökre, cukorra és egy kis narancslikőrre van csak szükség hozzá. A kiolvadt bogyós gyümölcsök levét keverjük össze két evőkanál narancslikőrrel, és öntsük rá az összetört babapiskótára. A görög joghurtot porcukorral, vagy ízlésünk szerint mézzel ízesítsük. Egy nagy üvegtál aljára tegyünk egy réteg piskótát, majd öntsük rá a joghurt felét, és szórjuk rá a gyümölcsök egy részét is. Rétegezzük ismét piskótával, majd joghurttal, végül mehet a tetejére a maradék gyümölcs és tejszínhab is – tette közzé a roadster.hu.