Sajtos rúd
A sajtos rúd egy egyszerű és finom sós sütemény, amelyet könnyedén elkészíthetsz otthon.
Hozzávalók:
2 csésze liszt
2 evőkanál sütőpor
1/2 teáskanál só
1/2 csésze hideg vaj, apróra vágva
1/2 csésze reszelt sajt
1/2 csésze tej
1 nagy tojás
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport és sót.
Hozzáadjuk a hideg vajat, és az ujjainkkal összetörjük, amíg a keverék morzsás lesz.
Beletesszük a reszelt sajtot, majd összekeverjük.
Külön tálban összekeverjük a tejet és a tojást, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Alaposan összekeverjük. A tésztát kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, és csíkokra vágjuk.
A csíkokat egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 12-15 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
Az elkészült sajtos rudakat frissen is fogyaszthatod, de tárolhatod őket légmentesen zárható edényben is néhány napig. Jó étvágyat!