Alma leves
|
2023. május 21. 18:50
2023. máj. 21. 18:50
Az alma leves melegen vagy hidegen is fogyasztható, így kiváló előételként vagy desszertként is szolgálhat.
Hozzávalók:
- 4-5 közepes méretű alma
- 1 liter víz
- 1/2 csésze cukor
- 1 citrom leve
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1/4 teáskanál vanília kivonat vagy vaníliás cukor
- Tejszín vagy tejszínhab a tálaláshoz
Elkészítés:
Az almákat hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, majd vágjuk fel apró darabokra.
Egy nagy lábasban forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá az almát. Főzzük közepes hőfokon kb. 15-20 percig, amíg az alma megpuhul.
Amikor az alma megpuhult, adjuk hozzá a cukrot, a citromlevet, az őrölt fahéjat és szegfűszeget. Keverjük össze, majd főzzük további 5 percig, hogy a ízek jól összeérjenek.
Vegyük le a levest a tűzhelyről, és hagyjuk egy kicsit hűlni. Ha a leves kihűlt, turmixgéppel vagy botmixerrel pürésítsük simára.
Tálaláskor adhatunk hozzá tejszínt vagy tejszínhabot a tetejére, és díszíthetjük egy kevés fahéjjal.