Karanténba zárt lecsós tarhonya
|
2020. március 27. 19:40
2020. márc. 27. 19:40
A kényszer bezártság lehetőséget ad, hogy finom ételeket próbáljunk az asztalra varázsolni. Engedjük szabadra kreativitásunkat és egyszerű, otthon található alapanyagokból lepjük meg a családot egy finom vacsorával.
Hozzávalók:
- 1 ½ ek sertészsír
- 1 fej hagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 üveges lecsó
- só, bors
- 500 g füstölt félszáraz kolbász (csípős vagy csemege)
- fél kg házi tarhonya
- 2 l csirkealaplé vagy víz
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
A lecsót a fokhagymával lepirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg meg nem főttek a zöldségek. Ha szükséges, kevés vizet öntünk rá.
A kolbászt felkarikázzuk, majd lepirítjuk a zsíron, hogy kiengedje a saját zsírját is, aztán egy szűrőkanállal eltávolítjuk, és félretesszük. A kiolvadt kolbászzsíron sötétebb aranybarnára pirítjuk a tarhonyát, majd felöntjük az alaplével vagy vízzel.
Visszatesszük a kolbászt a tarhonyára, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és közepes láng mellett néha megkavarva készre főzzük. Hozzáöntjük az elkészült lecsót, rátesszük az aprított petrezselymet, elkeverjük, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.