Karanténba zárt lecsós tarhonya

Valentin 2020. március 27. 19:40 2020. márc. 27. 19:40

A kényszer bezártság lehetőséget ad, hogy finom ételeket próbáljunk az asztalra varázsolni. Engedjük szabadra kreativitásunkat és egyszerű, otthon található alapanyagokból lepjük meg a családot egy finom vacsorával.

Hozzávalók:

  • 1 ½ ek sertészsír
  • 1 fej hagyma
  • 2 - 3 gerezd fokhagyma
  • 1 üveges lecsó
  • só, bors
  • 500 g füstölt félszáraz kolbász (csípős vagy csemege)
  • fél kg házi tarhonya
  • 2 l csirkealaplé vagy víz
  • só, bors
  • 1 csokor petrezselyem

 

Elkészítése:

A lecsót a fokhagymával lepirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg  meg nem főttek a zöldségek. Ha szükséges, kevés vizet öntünk rá. 

A kolbászt felkarikázzuk, majd lepirítjuk a zsíron, hogy kiengedje a saját zsírját is, aztán egy szűrőkanállal eltávolítjuk, és félretesszük. A kiolvadt kolbászzsíron sötétebb aranybarnára pirítjuk a tarhonyát, majd felöntjük az alaplével vagy vízzel.

Visszatesszük a kolbászt a tarhonyára, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és közepes láng mellett néha megkavarva készre főzzük. Hozzáöntjük az elkészült lecsót, rátesszük az aprított petrezselymet, elkeverjük, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.