Könnyű nyári falatok

Foglár Noémi 2019. július 1. 14:10 2019. júl. 1. 14:10

Ha a különleges ízek élvezete mellett azt is fontosnak tartod, hogy egészséges legyen, amit elfogyasztasz, válassz az alábbi könnyen elkészíthető nyári finomságok közül.

Szívvédő saláta (Hozzávalók)

- egy cukkini,
- egy zöldpaprika,
- jégsaláta,
- dió,
- koktél paradicsom,
- fekete olívabogyó,
- szárított petrezselyem,
- szárított kakukkfű,
- olívaolaj,
- balzsamecet

Tegyünk a tálra jégsaláta darabkákat, majd rá öt szem felnegyedelt koktélparadicsomot, hét- nyolc szem olívabogyót és öt diót darabokra törve. Ezt locsoljuk meg egy evőkanál olívaolajjal és néhány csepp balzsamecettel. Ezek után készítsük el az öntetet. A cukkinit és a paprikát vágjuk vékony szeletekre, és olajon négy perc alatt fonnyasszuk meg. Sütés közben fűszerezzük a cukkinit szárított petrezselyemmel és kakukkfűvel. Az elkészült öntetet még melegen öntsük a tálon lévő saláta tetejére.

Ízletes sonkás szűzérmék készíthetőek:

- 25-30 dkg sertés szűzpecsenyéből,
- 25 dkg főtt füstölt sonkából,
- egy kávéskanálnyi zsályából,
- lisztből,
- sóból,
- borsból

Vágjuk kis érmékre a szűzpecsenyét és a sonkát. Sózzuk, borsozzuk meg és hintsük meg zsályával. Egy szelet szűzérmére tegyünk egy szelet sonkát, és tűzzük meg fogpiszkálóval. Forgassuk meg lisztben, majd süssük ki.

Szójacsírás szendvics

A szójacsírás szendvics nagyon finom. Nem kell hozzá más, mint:

- pirítós szeletek,
- 10 dkg friss szójababcsíra,
- 2 db tojás,
- 1,5 dl tejföl,
- zöldhagyma,
- vaj,
- só,
- őrölt bors,
- 2 csepp szójamártás

A tojást keményre főzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk. A szójababcsírát 1-2 percig forrázzuk, majd lehűtjük. Megforrósított vajon pároljuk a karikára vágott hagymát, majd felöntjük a tejföllel. Sóval, frissen őrölt borssal és a 2 csepp szójamártással ízesítjük. Beleforgatjuk a lecsöpögtetett szójababcsírát és a keménytojás-karikákat, majd megkenjük vele a pirítós szeleteket.

Forrás: Hírklikk