Nyári paszulyleves, füstölt hússal
|
2020. július 26. 13:50
2020. júl. 26. 13:50
Egy igazi, füstölt hússal, kolbásszal, sok zöldséggel készült, tartalmas bableves már nem is leves, hanem egytálétel. Nyáron a friss paszulyt részesítsük előnyben.
Hozzávalók:
- 25 dkg füstölt tarja,
- 40 dkg fehér paszuly,
- 1 hagyma,
- 2 cikk fokhagyma,
- 2 sárgarépa,
- 1 evőkanál liszt,
- 2 evőkanál olaj,
- 2 dl paradicsomlé,
- só, fűszerpaprika, ecetes tárkony; a tálaláshoz: 2 dl tejföl
Elkészítése:
A füstölt tarját megmossuk és hideg vízben főni tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a szétzúzott fokhagymát. Mikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a paszulyt, a megtisztított és karikára vágott sárgarépát meg a tárkonyt és megsózzuk.
Mikor a hús megfőtt kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, leszedjük a csontról és visszatesszük a levesbe. Az olajon világosra pirítjuk a lisztet, félrehúzzuk és belekavarjuk a fűszerpaprikát, felöntjük a paradicsomlével és csomómentesre kavarjuk, majd a levesre töltjük és felforraljuk.
Tejföllel és ecetes hagymával tálaljuk. Ropogós fehér kenyérrel világszám!