Nyári paszulyleves, füstölt hússal

Valentin 2020. július 26. 13:50 2020. júl. 26. 13:50

Egy igazi, füstölt hússal, kolbásszal, sok zöldséggel készült, tartalmas bableves már nem is leves, hanem egytálétel. Nyáron a friss paszulyt részesítsük előnyben.

Hozzávalók:

  • 25 dkg füstölt tarja,
  • 40 dkg fehér paszuly,
  • 1 hagyma,
  • 2 cikk fokhagyma,
  • 2 sárgarépa,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 2 dl paradicsomlé,
  • só, fűszerpaprika, ecetes tárkony; a tálaláshoz: 2 dl tejföl

 

Elkészítése:

A füstölt tarját megmossuk és hideg vízben főni tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a szétzúzott fokhagymát. Mikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a paszulyt, a megtisztított és karikára vágott sárgarépát meg a tárkonyt és megsózzuk.

Mikor a hús megfőtt kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, leszedjük a csontról és visszatesszük a levesbe. Az olajon világosra pirítjuk a lisztet, félrehúzzuk és belekavarjuk a fűszerpaprikát, felöntjük a paradicsomlével és csomómentesre kavarjuk, majd a levesre töltjük és felforraljuk.

Tejföllel és ecetes hagymával tálaljuk. Ropogós fehér kenyérrel világszám!