Pikáns csirke, sült almával
|
2021. május 28. 15:38
2021. máj. 28. 15:38
Vendégvárónak is ideális, de a családnak, szintén kitűnő, ebéd, vagy vacsora.
Hozzávalók:
- só
- 1 evőkanál étolaj
- 4 db alma
- 4 evőkanál sárgabaracklekvár
- 4 db közepes vöröshagyma
- 4 db csirke (mell vagy comb)
Elkészítés:
A csirkét megmossuk, besózzuk, a bőrös részüket vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd egy tepsibe pakoljuk őket. A hagymákat megtisztítva, nagyobb cikkekre vágva, gyengén megsózva közéjuk tesszük.
Gyenge tűzön, 130-140 fokon, körülbelül 40 perc alatt az egészet megpároljuk. Amikor a hús megpuhult, emeljük a sütő hőmérsékletét, és a csirkét meg a hagymát is rózsaszínűre pirítjuk.
Az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és egy kevés olajon, csipetnyi sóval szépen megpirítjuk. A sült csirke mellé köretként kínáljuk. Burgonyapürével tálalva még tovább fokozhatjuk az ízorgiát.