Pikáns csirke, sült almával

Valentin 2021. május 28. 15:38 2021. máj. 28. 15:38

Vendégvárónak is ideális, de a családnak, szintén kitűnő, ebéd, vagy vacsora.

Hozzávalók:

  •  só
  •  1 evőkanál étolaj
  •  4 db alma
  •  4 evőkanál sárgabaracklekvár
  •  4 db közepes vöröshagyma
  •  4 db csirke (mell vagy comb)

 

Elkészítés:

A csirkét megmossuk, besózzuk, a bőrös részüket vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd egy tepsibe pakoljuk őket. A hagymákat megtisztítva, nagyobb cikkekre vágva, gyengén megsózva közéjuk tesszük.

Gyenge tűzön, 130-140 fokon, körülbelül 40 perc alatt az egészet megpároljuk. Amikor a hús megpuhult, emeljük a sütő hőmérsékletét, és a csirkét meg a hagymát is rózsaszínűre pirítjuk.

Az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és egy kevés olajon, csipetnyi sóval szépen megpirítjuk. A sült csirke mellé köretként kínáljuk. Burgonyapürével tálalva még tovább fokozhatjuk az ízorgiát.