Töltsd meg a tojást vagy a krumplit!

Foglár Noémi 2019. július 5. 18:07 2019. júl. 5. 18:07

Egyszerűen elkészíthető, olcsó alapanyagokból álló, mégis különleges gasztronómiai élményt nyújtó recepteket ajánlunk figyelmedbe.

Főzz keményre nyolc tojást, majd tedd hideg vízbe őket. Tisztítsd meg a héjaiktól, és vágd ketté hosszában mindet. Vedd ki belőlük a sárgáját és reszeld le egy tál­ba. Vágj apró darabokra négy szardellát, keverd össze négy dekagramm vajjal, majd add hozzá a tojássárgájához. Áztass be tej­be egy zsemlét, adj hozzá egy evőkanál tejfölt és ízlés szerint sót, borsot.

Az eddig felsorolt összetevőket keverd össze alaposan, majd töltsd meg vele a kettévágott tojásokat jó tetőzötten. Rakd bele őket egy tűzálló tálba, amelyet előzetesen vajjal kikentél. A kimaradt tölteléket hígítsd fel tejföllel és öntsd le vele a tojásokat. Tedd a tálat a sütőbe, és csak akkor vedd ki onnan, ha aranybarnára sült a töltelék.

 

Töltött krumplit hasonlóképpen készíthetsz. Végy 12 darab középnagyságú burgonyát, hámozd meg, majd az egyik végén vágd le a tetejét és karalábévájóval vájd ki a közepét.  Fűszerezz be 30 dekagramm darált húst sóval, borssal, köménnyel, aprított petrezselyemzölddel, és gyúrd össze 1 tojással.

Az így elkészült egyveleggel töltsd meg a krumplikat. Önts egy tepsibe 1 deciliter olajt és tedd bele őket egymás mellé. Keverj össze 2 deciliter tejfölt 2 tojással és reszelt sajttal, kend a töltött burgonyák tetejére, takard le a tepsit fóliával, és tedd forró sütőbe 45 percre. Majd fólia nélkül piríts rá egy kicsit, hagyd hűlni és már tálalhatod is.

Forrás: Hírklikk