DK: alázat, felelősség, még több munka

Gréczy Zsolt 2019. május 29. 07:44 2019. máj. 29. 07:44

A Demokratikus Koalíció eddigi története legnagyobb sikerét érte el az európai parlamenti választáson. Köszönjük a bizalmat. Egy este alatt "kiörültük" magunkat. Alázat, még több munka, és a megnőtt felelősség vezéreli a DK csapatát.

Számunkra áldás volt ezen a kampányon. Köszönet mindenkinek, aki eljött a zsúfolt, telt házas fórumokra. Köszönet mindenkinek, akik ránk szavaztak, akik megértették, miről szól az Európai Egyesült Államok, benne az erős Magyarország eszménye. Köszönjük mindenkinek, akik megerősítettek minket abban a hitben, hogy jó úton járunk. Hogy együtt, közösen tudjuk megmutatni, hogy van, hogy létezik a Fideszen és az Orbánon kívüli Magyarország. Az európai magyarok közössége. Több tízezren csatlakoztak a hívó szóra, hogy segítsenek megosztani az üzeneteinket. Egyre több fiatal bukkant fel a DK körül, aktivistáink a szívüket-lelküket kitették.

A választás éjszakáján végre örülhettünk. A Fidesz - mondhat bárki bármit - elvesztett egymillió szavazót tavaly áprilishoz képest. Odalett a kétharmada is. Eközben Orbán gonosz terve, hogy a szélsőjobb - vele az élen - vegye át Európa irányítását, szintén csúfosan megbukott. A DK 4 európai parlamenti képviselője a győztesekhez, a Fidesz a vesztesekhez kerül.

A választás éjszakája elmúlt. Jönnek a dolgos hétköznapok. A Dk-nak nem a szája lesz nagyobb, hanem az országért viselt felelőssége. Félmillió szavazó bizalma kötelez minket.

Tovább kell dolgozni, hogy Európában, aztán az őszi önkormányzati választáson megroppantsuk Orbán hatalmát. Ehhez nyitottságra, együttműködésre van szükség, odafigyelve azokra is, akik most rosszabbul teljesítettek. Nincs melldöngetés, kivagyiság. 

A Demokratikus Koalíció demokraták koalíciója. Az úton nem állunk meg. Orbánnak, bűnös rendszerének mennie kell. Létre kell hoznunk a 4. Magyar Köztársaságot, rendbe kell tennünk hazánk dolgait.

A DK-t ez fogja vezérelni.