Kálmán Olga megérkezett

Gréczy Zsolt 2019. június 24. 08:34 2019. jún. 24. 08:34

A főpolgármester-jelöltek vitája végképp megmutatta Kálmán Olga alkalmasságát.

Ha valaki azt kifogásolta, hogy Kálmán Olga eléggé kompetens-e, tudja-e Budapest számait, adatait, akkor a tévévita bebizonyította, hogy igen, tudja. Megtanulta.

Ha valaki azt kifogásolja, hogy hol a városvezetői tapasztalat, akkor pont annyi van neki, mint Karácsony Gergelynek volt öt éve ilyenkor. Pont annyi van, mint az őt támogató Márki-Zay Péternek volt, mielőtt elindult a Fidesz ellen. Pont annyi van, mint az ötször megválasztott Demszky Gábornak volt 1990 nyarán. És hogy példát mondjak a túloldalról: Borkai Zsolt sem a Cukahara-ugrás közben tanult városvezetést.

Ha valaki azt kifogásolja, hogy van-e víziója Budapestről, tudja-e, hogy merre akarja vinni a várost, akkor az ATV vitáján azt is láthatta, hogy ebből is felkészült.

Hogy mi Kálmán Olga előnye? 

Például az, hogy ha megnyerné az előválasztást, nem lesz támadható korábbi politikai ügyekkel. 

Előnye az is, hogy erős személyiség. Van belső ereje, hite, ha úgy tetszik, szókincse ahhoz, hogy vitázzon, érveljen Tarlóssal, akár Orbánnal szemben. Bármit hoznak fel ellene négyszemközt, nem retten meg, mert semmi oka rá. Nem véletlenül üti-veri a Fidesz sajtója. Pontosan tudják és érti a Rogán-Habony birodalom, hogy ő az igazi ellenfél.

Függetlenül az előválasztás végeredményétől, mögötte áll az ország és Budapest második legerősebb pártja, a Demokratikus Koalíció. (A DK természetesen be fog állni az előválasztás győztese mögé, bárki lesz az, és őt támogatva tesz meg mindent azért, hogy leváltsuk a Fideszt a fővárosban.) 

Kálmán Olga megérkezett. Dobrev Klára után a DK ismét hozott egy új szereplőt. Egy hölgyet, akinek ismertségét, népszerűségét nem a nulláról kell felhozni. A közélet gazdagabb lett. És ez már akkor is így van, ha nem ő nyerne.

Orbánnal szemben új ellensúly kell. Budapest nem csak zöldfelület, közlekedés és egészségügy. Egy felszabadított Budapestnek meg kell szerveznie az országos ellenállást, hogy legkésőbb 2022-ben Orbánt végleg eltakaríthassuk.

Ehhez olyan ember kell, aki korábbi munkája okán nem foglya semmilyen politikai alkunak, mutyinak, aki - ha kell, mint Prágában - az utcára is hívni tud.

Kálmán Olga mögé erős szakértői csapat szerveződik. Civilek, zöldek, városigazgatási szakemberek. Most kell egy kicsit bátornak lenni és megszavazni a váratlant, a titkos esélyest.

Remélem, az ATV vitája sokakat meggyőzött.