Lakhatást, ne zaklatást!

Gréczy Zsolt 2018. szeptember 30. 10:39 2018. szept. 30. 10:39

A magát kereszténynek és családbarátnak hazudó kormány részvét nélkül asszisztál ahhoz, hogy embereket utcára tegyenek. Ez felháborító.

Nem elég, hogy kilakoltatnak családokat, gyakran gyerekeket, beteg, idős embereket is, de ez a könyörtelen hatalom arról sem gondoskodik, hogy valahol, legalább ideiglenes szállásuk legyen. Idén május és június között több, mint 1350 (!) kilakoltatás történt.

Belegondolni is elborzasztó, hogy a kilakoltatott családoktól elveszik a gyerekeket, és állami gondozásba adják őket. Nem elég tehát a trauma, hogy el kell hagyni az otthont, de még a család is széthullik.

Október 15-től pedig életbe lép egy erősen fasisztoid törvény, amely bünteti a hajléktalanságot. Tehát ahelyett, hogy segítenének ezeken a szerencsétleneken, még börtönbe is dughatják őket.

Ha ehhez hozzávesszük az elviselhetetlenül magas albérlet árakat, az újrakezdés lehetetlenségét, itt súlyos tragédiákról beszélhetünk. Fideszmagyarul: magyar családok tönkretételéről.

Persze, tudom, előfordult, hogy valaki túlvállalta magát, tovább nyújtózkodott a takarójánál, amikor hitelt vett fel. De az végképp nem normális, hogy ha valaki rendesen fizet évek óta, még többel tartozik, mint amikor elkezdte.

A lakhatás állampolgári jog, de az orbáni hatalom magasról tesz a saját alaptörvényére is, minimális megértést sem mutat.

Végül még valami: a devizahitelezést az első Orbán-kormány zúdította a magyarokra...