Pápai Joci, a cigány

Gréczy Zsolt 2017. május 14. 08:50 2017. máj. 14. 08:50

Magyarország olyan hely lett az Orbán-rezsim utolsó évében, ahol egy újság címlapján az jelenhetett meg: Hajrá cigány! Nem Hajrá Pápai Joci, hanem hajrá cigány! Ez a fiú Magyarországot képviselte az Eurovíziós Dalfesztiválon és 8. lett. Amit pedig a Ripost című szennylap művelt, az nácizmus.

Még mindig alig térek magamhoz, hogy ez megtörténhet. (És hol van még a vége? ...) Véssük fel a dátumot: 2017. május 13. Egy roma fiatalember, miután megnyerte a hazai válogatót, piros-fehér-zöld zászlók közepette, egy stilizált huszármentében énekelt egy dalt 200 millió tévénéző előtt. Magyarországot képviselte.

Pápai Joci 8. lett. Ez az egyik legjobb eredmény, amelyet magyar előadó elért ebben a politikával átitatott showműsorban.

A Ripost pedig legközelebb mit fog kiírni? Hajrá zsidó? Hajrá sváb? Ez, kérem, rasszizmus, ez nácizmus. Ez a Fidesz-média. És velük, általuk, miattuk romlik, züllik egy ország. Egy bukás előtt álló undorító csapat gyűlöletkeltése zajlik. Ezeknek tényleg semmi nem számít. Sem emberség, sem tisztesség, csak a hatalom a tőlünk összelopott pénzekből, és a tőlünk összelopott pénzekből fenntartott sajtó.

Ez a címlap még egy adalék ahhoz, miért kell összekapnia magát mindenkinek, aki egyszer és mindenkorra Orbán bukását akarja. Hogy ilyen újságok és ilyen címek soha ne jelenhessenek meg, főleg büntetlenül...

Pápai Jocinak pedig gratulálok a szerepléshez!