A fiatalok félnek a készpénzes, de a digitális fizetéstől is

HírKlikk 2023. december 27. 20:16 2023. dec. 27. 20:16

Alacsonyabb a 18-29 éves fiatalok fizetéssel kapcsolatos biztonságérzete, mint a többi korcsoporté, azaz kicsit jobban félnek mind a készpénzes, mind a digitális fizetéstől.

Az elmúlt években közel megduplázódott a terminálok száma Magyarországon, a szabályozásnak és iparági kezdeményezéseknek köszönhetően ma már nagyjából 300 ezer terminál van a piacon, ami nagyon jó szám – mondta Martinovic Boris a Mastercard public policy igazgatója a G7 podcastjában.

Kiderült, a potenciális vállalkozások fele még nem rendelkezik elektronikus fizetési lehetőséggel. Többnyire a kisebb kereskedőkről, vállalkozásokról vagy egyéni vállalkozókról van szó, akik általában a vásárlói nyomásra állnak át elektronikus fizetésre. Sokan gondolják azt is közülük, hogy nem biztonságos az elektronikus fizetés, vagy túl drága a terminál. Azonban az árak folyamatosan esnek a szolgáltatók közötti verseny miatt, és az árazás is átalakult, hogy ne büntesse a kis összegű tranzakciókat. 

A beszélgetésben az is elhangzott, hogy idén már a harmadik alkalommal publikálta a Mastercard a digitális fizetési indexet. Emellett az is, hogy alacsonyabb a 18-29 éves fiatalok fizetéssel kapcsolatos biztonságérzete, mint a többi korcsoporté, azaz kicsit jobban félnek mind a készpénzes, mind a digitális fizetéstől. Ebben valószínűleg benne van, hogy az utóbbi években megszaporodtak az online csalások.

Forrás: G7


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom