Amiről nem beszélnek, az nincs?

Bánó András 2021. június 6. 17:05 2021. jún. 6. 17:05

Közmédia Híradó, vasárnap délelőtt, az M1-en 10.00-kor. Gondoltam megnézem, kíváncsian vártam, milyen összefoglalót készítettek a szombati tüntetésről.

Elindult az adás a legfrissebb koronavírus adatokkal, adtak egy részletet Merkely professzor rádiónyilatkozatából, kapcsoltak Lendvára, hogy ott mi a járványügyi helyzet, majd megemlékeztek arról, hogy 30 éve futott be az első Intercity vonat Miskolcra. Ebben a tudósításban hangzott el a MÁV részére cseppet sem hízelgő mondat, hogy bizony három évtizede rövidebb ideig tartott az út Miskolcról Budapestre. Ennek oka a most elhangzottak szerint az, hogy 30 éve az Intercity nem állt meg sehol, most viszont néhány helyen fel lehet rá szállni a két város között. Azért, ha belegondolunk, ez sovány kifogás, ha tekintetbe vesszük, hogy nemrég újították fel a két város közötti pályaszakaszt jelentős hosszúságban. Megtudhattuk még, hogy a Balaton-felvidéken, a Salföldön nemcsak beporzást bemutató szekció működik, de van tojás és madár-pároztató játék és madárhang felismerő szekció is. Elhangzott, hogy Orbán Viktor hogyan emlékezett meg a pedagógusokról, de arról egy szó sem esett, egy kockát sem mutattak, hogy milyen volt a szombati budapesti tüntetés a Fudan Egyetem ellen, kik voltak a felszólalók, miket mondtak.

Pedig ha a Facebookot nézték volna az adás felelős szerkesztői akkor olvashatták volna Dömötör Csaba államtitkár bejegyzését, aki azt írta: a tüntetés az oltás ünnepe volt! Annak bizonyítéka, hogy leküzdöttük a harmadik hullámot, szabad a tánc, szabad a gyülekezés, szabad a tünti (sic!), újra zöld utat kap az élet!

Ezt is elhallgatták a közmédiát a legnagyobb számban néző vidéki magyar lakosság előtt. Úgy gondolta a főnökség, amiről nem beszélnek, az nincs.

Vajon mit kapnak majd ezért ezek a szerkesztők a propaganda minisztérium illetékeseitől?