Bocsánatot kért és nekiment a párttársainak a Fidesz polgármesterjelöltje

HírKlikk 2024. szeptember 15. 12:30 2024. szept. 15. 12:30

Ferenczy Balázs, a szombathelyi Fidesz jelöltje videón kért bocsánatot a választási kudarc miatt, emellett a Fidesz és a Fidelitas szombathelyi tagszervezeteinek bukásáról is beszélt.

A 2024-es önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP pártszövetségnek egy egyéni választókerületet sem sikerült nyernie Szombathelyen. A kompenzációs listán is elhappoltak előlük egy helyet, így 5-ből csak 4 helyet tudtak megszerezni. Június 19-én a Fidesz-KDNP képviselői, a korábbi polgármesterjelölt Lenkai Nóra, Illés Károly, Ágh Ernő és Horváth Gábor átvették megbízólevelüket, de továbbra sem értékelték a választási kudarcot – írja a Nyugat.hu-ra hivatkozva a hvg.hu.

Most azonban Ferenczy Balázs, a szombathelyi Fidesz jelöltje, aki a 9. egyéni választókerületben mérettette meg magát, kirakott egy videót, amelyben bocsánatot kér, a Fidesz és a Fidelitas szombathelyi tagszervezeteinek bukásáról beszél, és megújítási javaslatokat is tesz párttársai számára.

Ferenczy számon kéri a Kocsis Gergő vezette Fidelitast, hogy öt év alatt nem tudtak egy 30-40-50 főből álló masszív, közösségi támogató hátteret felépíteni. A 2026-os választásokra tekintettel azt javasolja a listán bejutott négy párttársának, hogy gondolják újra, elegendő felhatalmazást kaptak-e a választóiktól és inkább adják vissza a mandátumaikat.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom