Borkaiék sok „kislányt meghágtak”, de hiba volt, hogy hagyták a hölgyeket fotózni

Föld S. Péter 2021. május 17. 18:45 2021. máj. 17. 18:45

A HVG jóvoltából újabb szaftos részletek kerültek nyilvánosságra a 2019-es önkormányzati választás előtt kipattant Borkai-botrányról. Mint ismeretes, az egykori olimpiai bajnok tornász, volt győri polgármester, Rákosfalvy Zoltán és egy harmadik úr társaságában egy luxusjachton örömlányokkal szórakozott. A repülőút 3 ezer euróba került, a hajó bérlése majdnem ennyibe, míg a lányoknak fejenként ezer eurót fizettek a szolgáltatásért. A rendőrségi tanúvallomások szerint az említett – Fideszhez köthető – urak csak egy napig tudták igénybe venni a lányok szolgáltatásait. Olyan nagy volt ugyanis az igénybevétel, hogy a hajón egy nap után elfogyott az óvszer, a lányok pedig anélkül nem voltak hajlandók részt vállalni a kölcsönös örömszerzésből. Borkai szerint hiba volt, hogy a lányoknak nem szóltak arról, hogy nem szabad fényképezni.

Miközben megértjük és mélyen átérezzük Borkai Zsolt önmarcangolását, amiért oda a polgármesteri hivatal, és politikai karrierjének is lőttek, meg kell említenünk néhány alapvetést. Például azt, hogy nem az volt a hiba, mi több, bűn, hogy nevezettek engedték fotózni a lányokat, akik ily módion megörökítették a velük szórakozó családbarát férfiak csodálatos tetteit. Hanem – bármennyire is furcsa ez egy Fidesz-közeli fül számára – az a bűn, hogy mindez megtörtént. Azon persze nem csodálkozunk, hogy Borkai nem azt tartja hibának, hogy családos ember létére pénzért megvásárolható nőkkel szexelt, hanem azt, hogy mindez kiderült. A Fideszben ugyanis minden másképp van. Nem a bűn a baj, hanem az, ha a bűn kitudódik. Lehet hazudni, csak ne derüljön ki az igazság, lehet lopni, de csak ne találják meg a tolvajt.

Ha a Borkaiék által igénybe vett örömlányok nem készítenek felvételeket, és ezek a fotók az Ördög ügyvédje jóvoltából nem kerülnek nyilvánosságra, akkor Borkai Zsolt még ma is Győr város első embere lenne. A tisztesség szobra, olyan ember, aki magas erkölcsi magaslatokról osztja az észt, miközben másokat kioktat morálból, hazafiságból, és minden másból, ami a Fidesz hazug kommunikációjában erénynek számít.