Egymás után lepleződnek le Orbán műveletlen, ostoba, hozzá nem értő komisszárjai

Vásárhelyi Mária 2020. szeptember 15. 19:40 2020. szept. 15. 19:40

Ha Orbánban és Vidnyánszkyban valóban lett volna – akár minimális – szándék arra, hogy kompromisszumot találjanak az SZFE tanáraival és diákjaival, akkor megelégszenek azzal, hogy az öt tagú kuratóriumba három embert a kormánypártok jelöljenek, és kettőt kiválasszanak az SZFE jelöltje közül.

Ezzel a többséggel minden kérdésben keresztül tudták volna vinni az akaratukat, de egyben jelezték volna, hogy partnernek tekintik az egyetemet. Ráadásul az SZFE által jelölt személyek között bőven találtak volna olyanokat, akikről tudják, hogy könnyen meg lehet egyezni velük. Ők azonban éppen ennek az ellenkezőjét akarták jelezni azzal, hogy mind az öt kuratóriumi tagot ők jelölték. Azt akarták a tanárok és a diákok tudomására hozni, amit később az egyik sajtólakáj feketén-fehéren ki is mondott, hogy: „kuss”.

A kuratórium kormány általi totális megszállása nyílt hadüzenet volt, annak egyértelmű üzenete, hogy nincs tárgyalás, nincs kompromisszum, csak a nyers erő van és az SZFE letarolása. És miért is gondolták volna, hogy ez nem fog működni, hiszen mindeddig bevált; rohamot fújni és lekaszabolni mindent és mindenkit. És persze előtte alaposan megalázni.

Ez nem jött be. És most, hogy erőből nem tudják megoldani a helyzetet, egymás után lepleződnek le Orbán műveletlen, ostoba, hozzá nem értő komisszárjai, akik minden vitában párbajképtelenek.