Hol nyaralnak a milliárdosok?

HírKlikk 2024. szeptember 15. 11:30 2024. szept. 15. 11:30

A milliárdosok és ultragazdagok szeretik máshogy szervezni az útjaikat, mint egy átlagember, törekszenek az exkluzivitásra, ugyanis nem szeretik megosztani pihenésüket turisták tömegeivel. A Travelworks Portfolionak nyilatkozó luxusutazási szakértője szerint míg a 20. század elején még a fényűző, nagy körutak voltak felkapottak, most a személyre szabottság a legfontosabb szempont.

Mindezt a McKinsey cég tanulmánya is megerősíti: 2025-ben a nagy vagyonnal rendelkező magánszemélyek az egyedi élményeket keresik, és az egzotikus úti célokat részesítik előnyben. Nagy lakosztályokat foglalnak, és jobban kedvelik a helyi hangulatot árasztó helyeket, mint a nagynevű szállodákat.

A milliárdosok szeretik a Földközi-tengeren vagy a Karib-tengeren tölteni szabadságukat privát szuperjachtokon – írta a Portfolio. Jelentősen nő a kereslet a 100 méteresnél hosszabb jachtok iránt, a standard, 12 fő befogadására képes hajók már sokszor nem elégségesek ezeknek az ügyfeleknek, mivel nagy kísérettel érkeznek, családtagokkal, barátokkal, ügyfelekkel. Ezek az óriásjachtok sokszor olyan extra felszereltséggel rendelkeznek, mint például helikopterleszálló, mozi vagy gyógyfürdő.

Sokszor látni óriási jachtokat horgonyozni egymás mellett olyan helyeken, mint Capri és Görögország. A tipikus dél-franciaországi, vagy Mykonos-i körutak még mindig népszerűek, de egyre nagyobb a kereslet a járatlanabb helyszínek iránt. Idén nyáron Jeff Bezos például Görögországot járta be jachtjával, Kim Kardashian és Michael Jordan pedig a Földközi-tengeren töltötte nyári pihenését. De egyre többen keresik fel Délkelet-Ázsia eldugott öbleit, Patagóniát vagy az érintetlen mediterrán szigeteket, amelyek nem csak luxust és exkluzivitást, de kalandot is kínálnak.

Ami az utazást illeti, szóba sem jön a menetrendszerinti repülőjáratok első osztálya, az ultragazdagok inkább a magángépeket választják, ha nem akarnak egy saját gépet fenntartani, akkor közös tulajdonú chartereket használnak. A menetrendszerinti repülőjáratokat nem csak a kényelemről és a tömegek elkerülése miatt nem használják, de az idő feletti kontroll is fontos számukra. Az idő és a diszkréció a legfőbb luxus az ő világukban, és a magánrepülés ezt mind biztosítani tudja.

A milliárdosok körében trend, hogy magánvillákat bérelnek, amelyek megfelelnek az egyedi igényeiknek. A hagyományos nyaralások helyett hosszabb időre bérbe veszik, és akár onnan dolgoznak. Vannak szállásadók, akik teljesen személyre szabott villákat kínálnak bérlésre, olyannyira, hogy egy teljes belsőépítészeti csapatot tartanak fenn, és minden ügyfélnél átalakításokat eszközölnek.

Forrás: Portfolio


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom