KÁNIKULA! Ma is folytatódik a nagy meleg

HírKlikk 2024. augusztus 31. 09:44 2024. aug. 31. 09:44

A hőségriasztás továbbra is érvényben van.

Kánikulára kell számítani, a maximumok 32 és 36 fok között alakulnak. Csapadék viszont ma lehet. 

Szombaton napos idő várható általában – kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Nyugaton néhány zápor, zivatar kialakulása nem kizárt. Az északi, északkeleti szél csak kevés helyen élénkül meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között várható.

A HungaroMet előrejelzése szerint Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye kivételével az egész országra kiadták az első fokú figyelmeztetést kánikula miatt. 

Müller Cecília országos tiszti főorvos szeptember 5-ig meghosszabbította az augusztus 24-én kiadott hőségriasztást az ország egész területére vonatkozóan, továbbra is másodfokú hőségriasztás lesz érvényben – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleményéből.

Az egészséges szervezetet is megviselheti a további kánikula, emellett sok helyen ma vagy holnap kerül sor az évnyitóra, de azok sem járnak jobban, akiknél hétfőn került sor a tanévnyitó ünnepre.

Utoljára 2015-ben fordult elő, hogy szeptemberben is kitartott a hőség. Az NNGYK szerint fontos, hogy továbbra is kellő figyelmet fordítsunk a tartós meleg elleni óvintézkedésekre. 

Az autósok pedig figyeljenek, nem lesz a hétvégén kamionstop, a teherautók ezért sokkal többen lesznek az utakon.

QP | Quality Placement
 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom