Kásler Miklós vezeti a miniszterek alkalmatlansági listáját

Föld S. Péter 2021. július 14. 09:07 2021. júl. 14. 09:07

A Hírklikk a nagy nyári rekkenőben sem hagyja cserben az olvasókat, ezért elkészítettük a magyar kormány legalkalmatlanabb minisztereinek listáját. A dobogós helyek összeállításakor kizárólag szubjektív megítélés vezetett bennünket, ami egyben azt is jelenti, hogy a lista hitelességéért semmiféle garanciát nem vállalunk. Mások nyilván más sorrendet állítottak volna fel, bár, ami azt illeti, ebben azért nem vagyunk biztosak. Ami nyilvánvaló: Kásler miniszter első helyéhez nem fért kétség, a dobogó többi helyéért viszont nagy volt a tülekedés a miniszter asszonyságok és urak között.

Harmadik helyezett, azaz bronzérmes: Novák Katalin, családügyi miniszter

A családbarát kormány családügyi minisztere számos alkalommal tanúsította, hogy helye van a kormány legalkalmatlanabb miniszterei között. Ez a helyezés nem csupán az ő érdeme, sokkal inkább közös munka eredménye. Mert bár a miniszter asszony sorra jelentett be családbarátnak mondott rendelkezéseket, ezek az intézkedések többnyire azoknak kedveztek, akik kevésbé voltak rászorulva a segítségre.

Novák miniszter még az ősszel tett közzé egy igen ütős videót, amelyen arról igyekezett győzködni a magyar nőket, hogy legyenek kevesebbek, mint férfitársaik, ne versenyezzenek velük, érjék be azzal, ami van. Mindez persze még nem lett volna elegendő Novák miniszter előkelő helyezéséhez, ám a miniszter asszonyság a napokban az oltások és a védettség – illetve a védettség hiánya – kapcsán arról beszélt, hogy a kormánynak nem dolga, hogy teszteljen (ahogy ő fogalmazta: méregessen és nézelődjön), aki kíváncsi arra, hogy az oltás nyomán kialakult-e védettség a szervezetében, az tesztelje magát.

Novák miniszter asszony ezen az alapon azt is mondhatta volna, hogy a boldog karácsonyt (szigorúan kis k-val, mert a Karácsony szó nagy K-val a kormánytagok esetében szitokszónak számít), vagy azt, hogy oltási ügyekkel nem foglalkozom.

Második helyezett, azaz ezüstérmes: Szijjártó Péter külügyminiszter

Szijjártó Péter az utóbbi napokban gyakran szerepelt a sajtó hasábjain. A Hírklikk is többször írt harcias kirohanásairól. A külügyminiszter, túl azon, hogy számos celebbel fotóztatta magát az utóbbi hónapokban – ez esetben nyilván a népszerűség növelése volt a cél – legutóbb az Európai Labdarúgó Szövetséggel (UEFA) akasztott bajuszt, mely szervezet a magyar szurkolók Európa bajnoki viselkedése kapcsán, zártkapus meccsekkel és pénzbüntetéssel sújtotta a magyar szövetséget.

Szijjártó miniszter meglehetősen sajátos módon, a rendbontók oldalára állt. Még egy ejnye-bejnye sem hagyta el a száját a homofób megnyilvánulásokkal kapcsolatban. Az UEFA-t viszont lazán lekommunistázta, mert szerinte munkásőr-hajlamú besúgók feljelentései alapján, bizonyítékok nélkül hoztak döntéseket. A jelzőkkel lehet vitatkozni, például, hogy hol van több egykori munkásőr és besúgó, az UEFA-ban, vagy Szijjártó Péter pártjában, a Fideszben, az viszont tény, hogy az UEFA nem bizonyítékok nélkül, hanem épp ellenkezőleg, hang- és képfelvételek alapján ítélkezett.

Mindez persze még nem lett volna elég Szijjáró miniszter ezüstérméhez, ám épp a lista első helyezettje, Kásler miniszter botladozásai és bénázásai révén erősítette meg helyét a dobogón. Az Emmi miniszter helyett ugyanis a külügyminiszterre bízta a miniszterelnök a légeztetőgépek beszerzését, mely feladatot Szijjártó  többszörösen túlteljesítette: a gépek nagyobb része azóta is raktárakban hever. Mindezek mellett, a miniszter még az országos tiszti főorvos némely feladatkörét is átvette, amikor a Szputnyik nevű orosz vakcina gyorsított eljárású engedélyezésében tevékenyen és nyomatékosan közreműködött.

Első helyezett, és ezzel aranyérmes: Kásler Miklós Emmi miniszter

Az emberi erőforrások minisztere már megválasztásakor nagyot dobott, amikor azt mondta, hogy a halálos betegségek nagy része megelőzhető volna, ha az emberek a Tízparancsolat szellemében élnének. Ekkor még nyoma sem volt a koronavírusnak, boldog békeidőket éltünk, minden hülyeség és ostobaság  elviselhető volt és mosolyt fakasztott.

Idővel azonban drámaira fordult a helyzet, bennünket is elért a világjárvány, és Kásler miniszter ekkor megmutatta oroszlánkörmeit. Emlékezetes intézkedése volt, amikor tavaly, húsvét előtt, egy körlevélben 36 ezer kórházi ágy azonnali felszabadításáról (értsd: kiürítéséről) döntött, amelyet az érintett kórházigazgatók nemegyszer csak úgy tudtak végrehajtani, hogy még kezelésre szoruló betegeket kényszerültek hazaküldeni. Kásler azzal is értékes segédpontokat szerzett a mostani sikerében, hogy ezt az intézkedést megpróbálta letagadni. Ám balszerencséjére ebben az igyekezetében nem járt sikerrel, az internet ugyanis megőrizte a leveleit, bennük az ominózus miniszteri ukázzal.

Nem csoda, ha a járvány elleni, a kormány által kiválónak mondott védekezésben Kásler úrnak nem osztottak lapot, helyette a belügyminiszter és a külügyminiszter intézkedett, no meg elsősorban Orbán Viktor miniszterelnök, aki szintén esélyes volt az első  helyek valamelyikére, de úgy döntöttünk, hogy neki majd egy rangos, posztjának és súlyának (nem a testi valóságára gondolunk) megfelelő különdíj dukál.

P.s.. Mint írtuk, összeállításunk szubjektív, felfért volna a dobogóra például Nagy István agrárminiszter, aki miközben a magyar áruk megvételére biztatta a vásárlókat, semmit nem tett azért, hogy a cseresznye kilója ne ezer, és a málna kilója ne ötezer forintba kerüljön. Ugyancsak esélyes volt, és épp, hogy csak lecsúszott a dobogó valamelyik fokáról Varga Judit igazságügyi miniszter, aki az EU majd' összes szervével hadakozott, ahelyett, hogy – a magyar érdekeknek megfelelően – együttműködésre törekedett volna velük. Említhetnénk még Palkovics László innovációs és technológiai miniszter munkásságát, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett a kínai Fudan Egyetemmel kapcsolatos kedvezőtlen körülmények kialakulásában, valamint ezzel szoros összefüggésben, hazánk jövőbeni, egyelőre még csak lehetséges eladósodásában.