Kövér László ismét egy LMBTQ-konferenciát tilt

HírKlikk 2024. augusztus 31. 08:55 2024. aug. 31. 08:55

Továbbra sem ad teret Kövér László a parlamentben LMBTQ-rendezvényeknek. A DK, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd jövő keddre szervez egy konferenciát, amelyre több budapesti nagykövetet és az európai ügyekért felelős miniszterek budapesti informális találkozójának résztvevőit is meghívták, hogy tájékoztatást adjanak a magyarországi LMBTQ-közösség helyzetéről.

Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője július 26-án levélben kérte Kövér Lászlótól, hogy a parlament Vadásztermében tarthassák a rendezvényt. Hetekig nem érkezett válasz, és a DK informálisan úgy értesült, hogy a döntéssel meg kell várni a nyári szabadságát töltő házelnököt – írta meg a Telex.

Négy nappal a rendezvény előtt, péntek reggel futott be végül Kövér válasza:

„Tájékoztatom, hogy a 2024. szeptember 3-i teremigénylését – tekintettel a 2012. évi XXXVI. törvény 2. § (1) bekezdésében foglalt kötelezettségemre – nem áll módomban teljesíteni.”

A hivatkozott paragrafus szerint a házelnök feladata, hogy biztosítsa az Országgyűlés jogainak gyakorlását, gondoskodjon az Országgyűlés tekintélyének megóvásáról, az Országgyűlés rendjének és biztonságának fenntartásáról, valamint az Országgyűlés munkájának megszervezéséről.

Mivel az Országggyűlés munkája csak szeptember végén indul, és bizottsági ülések sincsenek tervben jövő hétre, aligha lehetett az a probléma, hogy nincs szabad terem az egész parlamentben. „Politikai szándékot látunk a döntés mögött. Jól jelzi ez a kormány viszonyát az LMBTQ-jogokhoz és -közösséghez” – mondta a Telexnek a konferenciát szervező DK országgyűlési képviselője, Sebián-Petrovszki László.

A rendezvényre péntekig már 12 nagykövetség jelzett vissza, mások mellett Franciaország, Németország, Hollandia, Svédország és Norvégia is képviseli magát. Az utolsó pillanatban most más helyszínt kell így keresni.

Forrás: Telex


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom