Lelepleztük az M1 újabb hazugságát

Németh Péter 2020. április 26. 08:44 2020. ápr. 26. 08:44

Még megtisztelve is érezhetné magát portálunk: az állami televízió Híradója kiemelten foglalkozott a Hírklikkel. Csak hát nem tudott megszabadulni berögzült szokásaitól: ismételten hazudott. Sokszor megteszi ezt, van akinek ott papírja is van róla, a manipulációi is folyamatosak, de most – ki tudja milyen indíttatásból – a Hírklikk egyik írása kapcsán akarta bizonyítani: az ellenzéki sajtó folyamatosan álhíreket gyárt, azt akarja bizonyítani, hogy az operatív törzs elleni támadások fő üzenete, miszerint elhallgatnak és titkolódznak, nem igaz. És: nem érdemes hinni az ilyen oldalaknak.

Mi viszont azt mondjuk: nem szabad hinni az állami televíziónak.

A konkrét eset arról szól, hogy szombati számunkban beszámoltunk arról, hogy a mezőszilasi idősek otthonában péntekről szombatra robbant a fertőzés: három új esetet is találtak, ám erről Müller Cecília tisztifőorvos asszony elfelejtett beszámolni. Az M1 azonban lecsapott ránk, és hang- és képfelvétellel bizonyította: Müller C. bizony beszélt az esetről. A nézőknek kétszer is megmutatták a bejátszást, amelyben Müller C. tényleg megemlíti Mezőszilast, mint olyan helyet, ahol felütötte fejét a koronavírus. Csakhogy: mi arról számoltunk be, hogy péntekről szombatra mi történt, az M1 pedig ezt egy öt nappal korábbi felvétellel akarta cáfolni.

Gondolom, olvasóink már ennyiből is megértették, hogy ki hazudik itt, de az M1 kedvéért leírjuk lassan is, hogy – ha végre kilátnak a kötelező hazudozásból és a kormány szolgalelkű védelméből – világos legyen előttük is: mi szombaton írtunk arról, hogy péntekről szombatra robbanásszerűen nőtt a fertőzöttek száma Mezőszilason, Müller C. pedig öt nappal korábban említette – sok más település neve mellett –, hogy előfordult itt is fertőzés.

Az M1, hogy nyomatékot adjon szavának, kétszer is lejátszotta a felsorolást, majd hozzátette: legtöbbször egy-egy fertőzés fordult elő ezeken a helyeken. Mi viszont egy nap alatt három új esetről tudósítottunk. És erről Müller C. hallgatott. Másként, hogy világos legyen: nem beszélt.

Mint ahogy az M1 sem szólt ebben a kis üde tudósításban arról az állításunkról: Mezőszilason azóta sincs szűrés, tehát az idős embereknek muszáj rosszul lenniük ahhoz, hogy kiderülhessen róluk, elkapták-e a vírust vagy sem.

A trafik-tulajdonos hírolvasó azzal zárja mondandóját: nem érdemes hinni az ilyen portáloknak. Ez a derék ember kipróbált manipulátora az M1-nek, csak azt nem tudjuk: miért nem elégszik meg a csúsztatásokkal, miért szükségszerű hazudni is? Lehet, hogy ott ez benne van a munkaköri leírásban?

Még ez is rendben van: de miért kell ezt a mi pénzünkből fizetni? Bolondok vagyunk, vagy bolondnak néznek bennünket, hogy a mi zsebünkből tartanak fenn hazugsággyárat, ahol olyan termékeket gyártanak, amelyeknek mi vagyunk az áldozatai.