Milyen ez az ország?

Föld S. Péter 2021. április 13. 07:08 2021. ápr. 13. 07:08

Milyen ország az olyan, amelynek kormánya a hazánkban is pusztító világjárvány közepette nem a vírus ellen harcol, s bár a szlogenek szintjén azt mondja, hogy minden élet számít, a járvány kitörését valójában arra használja fel, hogy bosszúhadjáratot vívjon Budapest és az ellenzék ellen? Milyen ország az olyan, ahol a vírus elleni védekezésben nem az ország legjobb szakembereit állítják hadrendbe, hanem a külügyminiszter vezényletével fürkészeket és portyázókat küldenek a világ minden égtája felé, hogy azok– mint utóbb kiderül – fölös számban, a célnak nem megfelelő berendezéseket hozzanak be, méregdrágán?

Milyen ország az olyan, amelynek kormánya elutasítja az önkormányzatok segítségét, mert mindent maga akar megoldani, mert azt akarja kommunikálni a lakosság felé, hogy ők mindent jobban tudnak, és egyedül ők képviselik a magyar emberek érdekeit?

Milyen ország az olyan, ahol nem a járványügyi helyzet határozza meg a korlátozások feloldását és a nyitás időzítését, hanem a miniszterelnök hobbijához, a futballhoz igazított célszám, a két és félmillió (félig) beoltott ember?

Milyen ország az olyan, amely a súlyos járványhelyzet ellenére, Európában a legtöbb nézőt hajlandó beengedni a június közepén kezdődő, tizenegy más európai város mellett Budapesten is rendezendő futball Európa-bajnokságra?

Milyen ország az olyan, amelynek miniszterelnöke azt mondja, hogy nyugodjunk meg, mert mindenkit meggyógyítanak, aki megbetegszik, miközben az országban a halottak száma – egymillió főre vetítve – a legmagasabb a kontinensen?

Milyen ország az olyan, amelynek miniszterelnöke azt mondja, hogyha kell, akár egy hét alatt mindenkit beoltanak, majd tavasszal kiderül, hogy még egy hétvégi tömeges oltást sem képesek megszervezni?

Milyen ország az olyan, amely az Európai Unió tagja, de kormányának csak az EU-ból érkező pénz kell, a közös európai értékrendre magasról tesz, és azt sugallja, hogy ő keleten van otthon, nyugaton idegennek érzi magát? 

Milyen ország az olyan, amelynek vezetői szembefordulnak egykori önmagukkal, az általuk valamikor vallott nézetekkel, s míg korábban azt mondták, hogy bár keletről jön az olaj, a szabadság nyugatról érkezik, egy ideje már csak keleti diktátorok és elnyomó rendszerek vezetőinek társaságában mutatkoznak, velük üzletelnek és kötnek a magyar emberek számára előnytelen, Magyarországot évtizedekre eladósító, adósrabszolgaságba taszító üzleteket?

Milyen ország az olyan, amelynek vezetői évekkel ezelőtt még a kínai kommunisták által elnyomott és kisemmizett Tibet zászlaját lobogtatták, ma pedig, egykori eszméiket megtagadva, az elnyomottakkal való szolidaritás helyett diktátorokkal paroláznak?

Milyen ország az olyan, amely minden más országnál drágábban vásárolja meg az amúgy sem olcsó kínai oltóanyagot, azáltal, hogy egy korábban egészségügyi eszközök beszerzésével nem foglalkozó közvetítő céget is közbeiktat, ahelyett, hogy másokhoz hasonlóan, közvetlenül a gyártótótól vásárolná a vakcinát?

Milyen ország az olyan, amelynek kormánya csak igen kis mértékben, vagy egyáltalán nem segíti a bajba jutott vállalkozásokat, és amelynek vezetői politikai és anyagi haszonszerzésre használják mások nyomorát és tragédiáját?

Milyen ország az olyan, amelynek kormánya vadászati világkiállításra költ az egészségügy rendbetétele helyett, alapítványokba talicskázza ki a közvagyont, Bécsig üldözi Magyarország legjobb egyetemét, szétveri a tudományos akadémiáját, és mindeközben van képe modellváltásnak nevezni azt a gyalázatot, hogy a saját hithű mamelukjaival tölti fel az egyetemek kuratóriumait?

Milyen ország az olyan, amelynek vezetői oltásellenességgel vádolják az ellenzéket, mely utóbbi egyébként kezdetektől fogva az oltások mellett kardoskodott, s csupán annyi a „bűne”, hogy a nem teljes körűen bevizsgált, ezért az EU által nem engedélyezett vakcinákkal szembeni óvatosságra intette a magyarokat?

Milyen ez az ország?