Novák Katalin váljon mindenki köztársasági elnökévé!

HírKlikk 2023. július 16. 13:10 2023. júl. 16. 13:10

Ezt követeli egy petícióban Novák Katalintól Budapest Pride, a Haver Alapítvány, a Phiren Amenca és a Political Capital.

SzabadaHang oldalán indított petíciójukban arra kérik Novák Katalint: váljon mindenki köztársasági elnökévé.

A köztársasági elnök kiemelt feladata védelmezni azokat a sérülékeny kisebbségeket, akiknek mások a szólás-, vélemény- vagy gyülekezési szabadságát korlátoznák, s méltóságától fosztanák meg, személyes biztonságát fenyegetik, vagy akár az életére törnek.

Védelmezze a kisebbségek jogait, ne adjon elnöki kegyelmet szélsőjobboldali terrorista csoportok tagjainak, és ne írjon alá kisebbségekkel szemben gyűlöletkeltésre vagy bűnbakképzésre alkalmas törvényeket, hanem küldje azokat vizsgálatra az Alkotmánybíróság elé vagy megfontolásra az Országgyűlésnek, ahogyan azt jó példaként tette a panaszokról és közérdekű bejelentésekről szóló törvény (panasztörvény) esetében.

A roma, zsidó és LMBTQ közösségeknek történelmi tapasztalatuk van arról, milyen veszélyek és elmondhatatlan borzalmak előfutára lehet a sérülékeny kisebbségekkel szembeni gyűlöletkeltés és bűnbakképzés. Ne engedjünk a gyűlölet politikájának, fogjunk össze ellene.