Orbán Viktor szerint el kell utasítani a homofóbiát az európai értékek védelmében

HírKlikk 2023. június 28. 18:20 2023. jún. 28. 18:20

A miniszterelnök szerint a migrációs reform, amely a menekültek elosztását célozza, csak még inkább ösztönző hatást fog generálni a bevándorlásra, kijelentette, hogy Magyarország nem fog fizetni, mert épp elegendő pénzt költ a határkerítés fenntartására. 

A Bild Orbán Viktorral készített interjút, aminek második részét most publikálta, és a hvg.hu szemlézte. Ebben jórészt a migrációval kapcsolatban kérdezték a magyar miniszterelnököt, aki elmondta, tiszteletben tartják a németek álláspontját, és ugyanezt kérik tőlük is.  

Orbán felvezette, hogy a németeknek valószínűleg tetszik a migráció, de a magyarok óvatosabbak, és ez az óvatosság az európai értékek védelme miatt van meg a magyarokban, akik elutasítják a homofóbiát, az antiszemitizmust és vallják a női egyenjogúságot.  Arról már nem beszélt, hogy a nagy fokú elutasítás közepette megalkották a homoszexualitást a pedofíliával összemosó „homofóbtörvény”, ami miatt jelenleg nemzetközi per is zajlik Magyarország ellen. 

A migrációs reform kapcsán elmondta, hogy azért nem ért egyet vele, mert szerinte ez csak ösztönzőleg hatna a bevándorlásra, de a befogadást ellenző államokra kivetendő kvótapénzt sem akarja megfizetni, mivel szerinte Magyarország Európa határait védi és az európai értékeket elutasítókat igyekszik kívül tartani, ráadásul az illegális migránsok feltartóztatására már több mint kétmilliárd eurót költöttek, amihez Brüsszel szerinte egy centet sem tett hozzá. 

Arról sem beszélt az interjúban, hogy bár a migrációt elutasítja, hogyan hozza összhangba azzal a Délkelet-Ázsiából toborzott vendégmunkások tömegeit, akikkel a magyar gazdasági versenyképesség lényegi elemének tartott alacsony fizetéseket próbálják megőrizni és akik bevándorlásának megkönnyítésére már külön törvényt is hoztak. 

Forrás: hvg.hu