Semjén és Bayer megalakították az első praxisközösséget

Lendvai Ildikó 2020. október 28. 11:09 2020. okt. 28. 11:09

A kormány még csak most akarja bevezetni a háziorvosi rendszer új elemét: a praxisközösséget, de az első már meg is alakult.

Ez a Semjén-Bayer praxisközösség. Nem orvosok, nem orvosok... Ilyen apróságokon kár fennakadni! Főleg, hogy már el is kezdték a diagnózisok felállítását, ami minden orvosi munka kiindulópontja. Semjén egy fórumon a következő megállapításra jutott: „Az országgyűlésben ma három pszichopata van: Jakab Péter, Hadházy Ákos és Tordai Bence. Ők hárman orvosi értelemben véve is pszichopaták."

Természetesen nem mernék nyilvánosan senkit lepszichopatázni, de ha kíváncsiak rá, hogy gyenge pillanataimban mi ötlik fel bennem: hát szerintem több van. És nem a felsoroltakra gondolok.

A konzíliumon részt vett Bayer Zsolt és a Pesti Srácok újságírója is. Hála istennek, mert így a lap tudósíthatott Bayer doktor ennél is lesújtóbb diagnózisáról: „Bayer Zsolt szerint harminc évvel a rendszerváltás után, az egész világ komplett meghülyült."

A javasolt terápiáról még nem volt szó. Gondolom, legközelebb.

Bár lehet, hogy megvárják az orvosi bérek emelését.

De mielőtt ők vennék át az egészségügy irányítását, elöntött egy egészen újszerű érzés: akkor már inkább maradjon Kásler! A tízparancsolatot és a hunokat már megszoktam.