Tüntetnek az ügyészség épülete előtt, mert gyanúsítottként hallgatják ki Donáth Annát

HírKlikk 2024. szeptember 5. 11:50 2024. szept. 5. 11:50

A momentumos politikust, valamint Szél Bernadettet és Gurmai Zitát csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal vádolják, mert Iványiékat védték.

„Nem kell több Bibó-per!” címmel szolidaritási gyűlést hirdettek meg civil szervezetek ma reggelre a Fővárosi Nyomozó Főügyészség Belgrád rakparti épülete elé. Az ellen tiltakoznak, hogy az ügyészség gyanúsítottként hallgatja meg Donáth Annát, a Momentum volt elnökét a Fővárosi Nyomozó Főügyészség csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak vádjával.

A volt európai parlamenti képviselő mellett Szél Bernadettet és Gurmai Zitát, az MSZP országgyűlési képviselőjét is azzal vádolják, hogy erőszakkal akadályozták meg a NAV pénzügyőreit 2022 februárjában, amikor előre be nem jelentett razziát tartottak az Iványi Gábor által vezetett Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai székházában.

Telex beszámolója szerint mintegy 100 ember gyülekezett az ügyészség épülete előtt. Az elsők között érkezett Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője és Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom egyik alapítója, később pedig befutott Tordai Bence és Lendvai Ildikó is.

Iványi Gábor beszédében elmondta, hogy a baj nem velük van, hanem azokkal, „akik visszaélnek a hatalmukkal, akik saját leválthatatlanságukon dolgoznak, ahelyett, hogy az ország jövőjét építenék”. Erre hozta példaként azt is, hogy a fővárosi kormányhivatal múlt héten, közvetlenül a tanévkezdés előtt vonja meg a MET iskoláinak működési engedélyét. Iványi szerint vannak helyzetek, amikor azért kell imádkozni, hogy Isten állítsa félre az alkalmatlan és gonosz embereket, ez pedig egy ilyen helyzet.

„A szabadság nem egy lehetőség, hanem egy kötelesség, mindenkinek ki kell harcolnia a saját szabadságát” – zárta a beszédét Iványi,  nagy tapsot kapott a tüntetőktől.

Donáth Anna – a többi gyanúsítotthoz hasonlóan – tagadta a bűncselekmény elkövetését és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Donáth Anna a Facebookon korábban azt írta, hogy politikai bosszú és megfélemlítés áll a kihallgatása mögött. Hozzátette: videófelvételek bizonyítják, hogy nem alkalmazott erőszakot, minden mozdulata „egy idős és ártatlanul meghurcolt lelkész védelmére irányult”.

Forrás: Telex


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom