Van olyan intézmény, ahol reggelente bélelt borítékban kell leadniuk a telefonjaikat a diákoknak

HírKlikk 2024. augusztus 31. 07:50 2024. aug. 31. 07:50

Egy másik helyen dobozokat gyártanak erre a célra. Előkerültek a bőröndök is a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint az iskolák kénytelenek elképesztő megoldásokat találni, hogy betartsák a korlátozó rendelkezést. Az RTL Híradó azt is megtudta: ahol a pedagógus szeretné használni az eszközöket, bőröndben viszi be, és ha csoportbontás van, akkor több bőröndben gyűjtögetik. De hallottak olyat is, hogy szakképző intézményekbe legyártatnak dobozokat egyenesen a mobiltelefonok tárolására.

Bozai Ákos, az ADOM Diákmozgalom alelnöke szerint több iskola még nem tudja, hogyan fogják begyűjteni a mobilokat. Mint mondta: „Akiket megkérdeztünk, mind azt a tájékoztatást adták, hogy még folyamatban van a pontos részletek kitalálása, így további információkat majd az osztályfőnöki órákon közölnek a diákokkal.” A mozgalom egy másik tagja szerint a diákság nagy része a retorziók ellenére sem fogja leadni a telefonját.

Az ADOM diákmozgalom úgy tudja, sok iskolában még nem találtak megoldást a mobilok tárolására, abban viszont biztosak, hogy a diákok egy része valahogy becsempészi majd telefonját az órákra.

 

Forrás: RTL


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom