Észrevehetetlenül is tökéletessé varázsolhatod fogsorodat

HírKlikk 2019. július 30. 13:39 2019. júl. 30. 13:39

A hiúság nagy szerepet játszik abban, hogy sokan kuszán álló fogaik ellenére sem viselnek fogszabályzót, pedig erre is van megoldás.

Az esztétikum azoknál is fontos szerepet játszik a szerkezet kiválasztásában, akik hajlandóak viselni. A mai modern fogszabályozás erre az igényre igyekezett reagálni, így manapság már számos variációja létezik az olyan fogszabályzóknak is, amelyekről a környezet nem feltétlenül szerez tudomást.

Viselhetünk például olyan szerkezeteket, amiket a fogak nyelv felöli oldalára rögzítenek, így azok átlagos szájnyitás mellett külső szemlélő számára észrevehetetlenek maradnak.

Felvetődhet a kérdés, hogy nem okoz-e nehézséget a nyelv terének beszűkülését megszokni, továbbá, hogy ez nem befolyásolja-e bizonyos beszédhangok képzését?

A szerkezetek kifejlesztői azonban odafigyelnek rá, hogy ne legyenek negatív hatásai a láthatatlan fogszabályozóknak. Minden egyes alkatrészét kis méretben készítik és lekerekítik, így azok nem bántják a nyelvet és nem zavarnak rágás közben sem.

A fogazat szabályozása során a készülék nem zavaró esztétikailag, és nem sérti viselője komfortérzetét sem. Mégis teljes értékű készülékek, jelentős fogmozgatásra is alkalmasak. Mindemellett nagy előnyük, hogy segítségükkel a kezelési idő rövidebb, mint a hagyományos készülékekkel.

Forrás: Hírklikk