Fürdőszobánk a lelkünkre és a pénztárcánkra is hatással van…

Foglár Noémi 2019. július 26. 10:50 2019. júl. 26. 10:50

A mindennapi tisztálkodás miatt időnk jelentős százalékát töltjük a fürdőszobánkban. Talán nem is gondolnánk, milyen meghatározó szerepe van életünkben e helyiségnek.

Amint belépünk fürdőszobánkba, hangulata azonnal hat ránk. Nem mindegy tehát, hogy berendezését hogyan állítjuk össze.

Nyugalmat áraszt, ha csempe helyett apró mintás tapétát rakunk a falra. A béke érzetére rá is erősíthetünk: melegebb, bensőségesebb lesz a látvány, ha a mosdókagylót és a kádat fából készült szappantartókkal díszítjük.

Amennyiben viszont azt szeretnénk, hogy fürdőszobánkból dinamizmus áradjon, burkoljuk apró terméskövekkel a fal felszínét! A szabálytalan darabakból készült felület mutatós és elegáns. Hatását fémből készült mosdókagylóval és több nagyméretű tükörrel fokozhatjuk.

Spóroljunk a vízzel!

Legtöbbünknek meggyőződése, hogy sokkal több vizet pazarolunk el akkor, ha egy hatalmas kádban merülünk el, mint ha zuhanyoznánk. Azonban ez nem minden esetben van így. Megeshet ugyanis, hogy a zuhanyzás során hosszan magunkra engedett víz jóval nagyobb mennyiségű, mint ha egyszerűen teleengedtük volna a kádat.

Ha alapvetően zuhanypártiak vagyunk, úgy spórolhatunk, hogy nem folyatjuk feleslegesen a vizet, hanem elzárjuk, amíg végigszappanozzuk magunkat, vagy bedörzsöljük a hajunkba a sampont. Amennyiben ilyen formában nem esne jól a tisztálkodás, válasszuk mégis a fürdést, hiszen testünk és lelkünk is feltöltődhet egy jó forró fürdőtől.

A vízzel az illemhelyiségben is takarékoskodhatunk

Ha éppen felújítás előtt állunk, mindenképp csökkentett vízfogyasztással is működtethető wc tartályt válasszunk. Ezen a gomb lenyomásával és felengedésével manuálisan szabályozhatjuk, hogy mennyi víz folyjon. A vízen így havonta két-három ezer forintot megspórolhatunk.

Ez talán nem tűnik olyan soknak, de, ha szem előtt tartjuk a „sok kicsi sokra megy” elvét, beláthatjuk, hogy ez az apróság is fontos részét képezheti a pénztárcánkban maradó összegnek.

Forrás: Hírklikk