Hogyan öltözz fel hideg időben?

HírKlikk 2020. december 25. 15:41 2020. dec. 25. 15:41

A téli időjárás sok boldog és örömteli pillanatot hoz, azonban, mint mindennek, megvan ennek is az árnyoldala. Gondoljunk csak számos egészségre káros, vagy egyszerűen az egészséget gyengítő hatásra, amelyet a ritkán tapasztalt, kirívóan hideg időnek köszönhetünk.

Öltözzünk rétegesen! Ha sikerül, bármikor felvehetsz vagy levehetsz egy réteget az időjárástól függően. A legkülső réteg szél-és vízálló kell, hogy legyen. Ha a nedvesség áthatol a ruhán, vizes leszel, és ezáltal hidegebbet is érzel. Javasolt a legbelsőbb rétegeknek gyapjúból vagy selyemből készülniük, amelyek melegebben tartanak, mint a pamut. Emellett jó ötlet egy elvezető réteget viselni a testedhez közel, amely segít, hogy száraz maradj (attól függően, hogy épp havat lapátolsz-e vagy csak ügyeket intézel), mivel a nedves ruháktól csak még inkább fázni fogsz. 

A végső simítás a téli öltözékeden a vízálló cipő esős vagy havas idő esetén, emellett egy sapka és egy egyujjas kesztyű, amely melegebb, mint ötujjas párja. A kivételesen hideg napokon tekerj sálat a nyakad és arcod köré.

Forrás: egészségmagazin