Kényeztesd magad!

Foglár Noémi 2019. július 24. 10:31 2019. júl. 24. 10:31

Nézz tükörbe! Ha azt tapasztalod, hogy arcodon és járomcsontodon piros foltok jelentek meg, bőrszíned pedig szürkévé vált, akkor minden bizonnyal a végletekig fárasztottak az elmúlt időszak idegeskedéssel, feszültséggel járó eseményei. Itt az ideje lazítani...

Kényeztesd magad kicsit! Eressz egy kád meleg vizet, s közben keverj ápoló pakolást, amely a hosszú hatóidőnek köszönhetően kisimítja bőröd és idegeid egyaránt.

Az otthon, saját kezed által készített pakolás egyik, nem elhanyagolható előnye az, hogy konzerváló anyag mentes, az alapanyagok frissen kerülnek érintkezésbe bőröddel, így nem fognak allergiát kiváltani.

Keverj tejszínbe vagy joghurtba uborkát vagy narancsot! Ez az egyszerű pakolás táplálni és nyugtatni fogja vízhiányos bőrödet. Ha friss és ragyogó bőrre vágysz, verj egy tojásfehérjét habosra, és amennyiben zsíros a bőröd, adj hozzá néhány csepp citromot, ha pedig száraz, egy kis mézet keverj bele!

Kiengedett fürdővizedhez készítsd el az alábbi összetevők keverékét: 250 gramm méz, 20 csepp rózsafa illóolaj, 10 csepp citrom illóolaj, 10 csepp narancsillóolaj, 10 csepp levendula illóolaj és 10 csepp rozmaring illóolaj. Mivel egy fürdéshez csupán 10-15 csepp tiszta illóolaj használata ajánlatos, az egyveleg egy hatodát öntsd csak a meleg fürdővízbe.

A többit fedd le, hagyd összeérni, így a következő napokban felhasználva is hidratálni fogja bőrödet, illata pedig akkor is jobb kedvre derít majd.  

A meleg fürdő nem csupán testedre és hangulatodra lesz hatással. A fürdőszoba klímája segíteni fogja arcpakolásod hatóanyagainak felszívódását is. Ügyelj arra, hogy a maszk felkenésekor kihagyd a szád, a szemed és szemöldököd környékét! Ajkadra kenj szőlőzsírt, majd pihenj a kádban, ameddig jól esik…

Forrás: Hírklikk