Tuti tipp másnaposság ellen

HírKlikk 2017. március 30. 12:05 2017. márc. 30. 12:05

Az ivászat előtt elfogyasztott zsiradékban sült finomságok - például egy tipikus angol reggeli vacsorára - gátolják az alkohol gyors felszívódását, így elősegítik a kellemetlen tünetek megelőzését.

James Schaefer professzor, a New York-i Union College egykori munkatársa szerint a zsíros fogások "megolajozzák" a gyomor és a belek falát, aminek köszönhetően az alkohol lassabban szívódik fel - írja az Ötvenentúl.

"Személy szerint a pizzát ajánlom, de a sült kolbász is jó" - mondta a szakember a WebMD portálnak. - "A mediterrán térségben egy kanál olivaolajat szoktak lenyelni ugyanerre a célra" - tette hozzá Schaefer.

Elméletével azonban nem mindenki ért egyet.

Dr. Richard Stephens, a Keele University oktatója inkább a cukor erejében hisz, mivel a másnaposság a szénhidrát-anyagcsere felborulásával áll összefüggésben.


Fotó: pinterest.com


"Nagy-Britanniában hagyományos angol reggelivel igyekeznek orvosolni a macskajajt, ami a benne lévő szénhidrátok miatt működik. Gyorsan feltölti a szervezet kimerült glükózraktárait, valósággal csodát tesz" - fejtegette Stephens.

Ha két egymásnak ellentmondó információ nem volna elég, egy idén publikált holland tanulmány szerint nincs mód a másnaposság elkerülésére, hacsak a mértékletes alkoholfogyasztást nem tekintjük annak.