Védd a bőröd a hideg ellen!

Valentin 2021. január 1. 18:18 2021. jan. 1. 18:18

A szoba fűtött levegője, a kinti és benti hőmérséklet közti különbség és a szárazabb levegő önmagában is megviseli a bőrt. A felülete könnyebben kiszárad és érzékenyebbé válik. Összegyűjtöttünk pár hasznos tudnivalót azzal kapcsolatban, hogy miként ápoljuk ilyenkor bőrünket.

A bőr természetes védőrétege 8 Celsius fok alatt már nem képes újratermelődni, ezért kezelnünk kell. 

A hidegebb időben a zselés állagú tusfürdőkről érdemes átváltani inkább a krémesebb formulákra, hisz' ilyenkor a száraz bőrt érdemes a mosakodáskor kímélni a szárító hatású szerektől, kerülni kell a mosóaktív, habzó anyagokat. A kecsketejes szappan is csodákat tehet a száraz bőrrel.

Testápolás

Télen a hidratálást is fokozni kell, sokkal többször kell krémezni, legyen kéznél egy zsírosabb, olajosabb kence, de nagyon hatásos a természetes kakaó- és sheavaj is.

Az átfagyott végtagokat sose mártsuk forró vízbe, mert ezzel többet ártunk, mint használunk! A langyos fürdőket egy kevés aromaolajjal, például rozmaringgal, gyömbérrel vagy fahéjjal lehet felturbózni, mert ezek élénkítik a vérkeringést, így pedig fokozzák a hőérzetet.

Szauna

Valódi csodát tehet a testtel és a lélekkel is egy-egy szaunázás, ami segít a méregtelenítésben, sőt, a bőrt is feszesíti és élénkíti.