A betegek úgyis lázasak, az orvosokat, ápolókat pedig fűtse a büszkeség

Lendvai Ildikó 2020. szeptember 30. 07:44 2020. szept. 30. 07:44

A belügyminisztert meghallgatta az illetékes parlamenti bizottság. (Már azt sem lehet könnyű meghatározni, Pintér esetében hány bizottság illetékes, hiszen újabban a kissé kínossá vált Kásler helyett egyre több egészségügyi feladattal is őt bízza meg a miniszterelnök. A kórházi villámvizitre is őt vitte magával. Szerintem azért, hogy betanuljon. Mármint nem miniszterelnöknek – arra születni kell, tudjuk, hol –, hanem orvosnak. Egyelőre még nem operál, de ha nagy lesz a létszámhiány...)

Harangozó Tamás az ülésen rákérdezett a szupermodernnek hirdetett kiskunhalasi járványkórház sorsára. Kiderült, hogy nincs téliesítve. Magyarul: nem fűthető. Vagyis megépítették nem tudom, hány milliárdért, amíg jó idő volt, ott állt üresen a betegekkel teli, rohadó régi kórház mellett, ha viszont végre használni kezdenék, vacoghatnának a betegek. Remélem, a téliesítés kész is lesz jövő tavaszra.

Ki érti, hogy ha már így építették, akkor legalább nyáron, miközben a második hullámról szónokoltak, gondterhelten ráncolva a felelősségteljes homlokokat, miért nem alakították át?

Talán abban bíztak, a betegek úgyis lázasak, az orvosokat, ápolókat pedig fűtse a büszkeség, hiszen sokszor hallhatták, hogy az új létesítmény csoda korszerű, megfelel a XXI. század követelményeinek.
Csak most látom, milyen szerencsém van. A mi régi belvárosi bérházunk még a XX. század elején épült, modernnek nem nevezhető, viszont van benne fűtés. Lehet, hogy ez szabálytalan?