A hazudós Menczer

Föld S. Péter 2021. január 20. 14:02 2021. jan. 20. 14:02

Már megint bennünket, magyarokat irigyel a világ. Próbálják ellesni a titkunkat, kiszimatolnák, hogy mitől vagyunk annyira sikeresek, miért vagyunk mindenben jobbak másoknál. Most, legutóbb, például Menczer Tamás bejelentése miatt sápadnak az irigységtől. A külügyi államtitkár azt közölte a nyilvánossággal, hogy miután Orbán Viktor bejelentette, hogy hamarosan egymillió adag kínai vakcina érkezhet Magyarországra, égtek a telefonvonalak a magyar külügyminisztériumban. Mindenki a magyar csodára volt kíváncsi. Arra, hogy mi ez, és hogy ők miért nem tudnak erről.

Menczer Tamás szerint azt, hogy Európának mennyire kell a kínai vakcina, mi sem mutatja jobban, hogy miután nyilvánosságra került, hogy a magyar kormány előrehaladott tárgyalásokat folytat, „néhány órán belül 14 európai ország jelentkezett a kínai gyártónál. Mostanra valószínűleg egész Európa Kínában áll sorban”, erősítette meg a saját szavait az államtitkár.

Sajnos, azt kell mondanunk, hogy nem mindenki támasztja alá Menczer államtitkár szavait. Stella Kyriakides például kifejezetten cáfolta, hogy már 14 európai ország jelentkezett volna a kínai oltásért, szerinte Magyarország az egyetlen uniós tagállam, amely tárgyal a kínaiakkal a vakcináról. Stella Kyriakidesről tudni kell, hogy az Európai Unió egészségügyi biztosa, tehát, ha valaki, ő biztosan tudna arról, hogy Magyarországon kívül más uniós ország is bejelentkezett volna a kínaiaknál..

Megjegyzendő, hogy ennek a Stella Kyriakidesnek nem igazán jó a renoméja a magyar politikai vezetőknél. Orbán Viktor például kifejezetten nem kedveli, mert amikor az egészségügyi biztos bejelentette, hogy az Európai Bizottság arra kérte a tagállamokat, hogy ne tárgyaljanak külső országokkal vakcinabeszerzésről, a magyar miniszterelnök – nincs rá jobb megfogalmazás – elküldte a francba a Stella nevű hölgyet. „Meghal minden nap 100 fölötti magyar ember, nekem ne mondja egy görög biztos, hogy mit csináljak.” Ezt mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban és ehhez nehéz volna bármit is hozzátenni. Mert hát tényleg, abcúg görögök! Kapjátok be! Mit adtatok ti a világnak? Homéroszt? Hippokrateszt? A négyévenkénti olimpiát? A demokráciát?

Hátrébb az agarakkal, különös tekintettel arra a körülményre, hogy ez a Stella nevű görög biztos ráadásul még nőnek is született. Egy olyan asszonyság akarja megmondani Orbánnak, hogy mit tegyen, akinek, ha nálunk, Magyarországon született volna, 2-vel kezdődne a személyi száma.

Nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát! Nehogy már a fika egye meg az óvodást!

Az ily módon hazugságon fogott igazmondó Menczer egyébként még azt is elmondta, hogy a karácsonyi napokban szervezték meg a magyar orvosok kínai utazását, akik a kéthetes karanténjuk alatt dokumentumokat elemeztek és videókonferenciákon vettek részt, majd a karantén lejártával megkezdték a helyszíni vizsgálatot.

Azóta ennél is többet tudunk. Például azt, hogy a magyar orvosok még nem döntöttek a kínai vakcina engedélyezéséről, de ez már csak napok kérdése. Annál is inkább, mert Orbán Viktor ugyanis kifejezetten sürgette őket, hogy hozzák meg azt a bölcs döntésüket, amibe ő nem kívánna beleszólni. Nem nyomást akart gyakorolni rájuk a miniszterelnök, mindössze azt szeretné, hogy a magyar embereket minél hamarabb beolthassák a kínai vakcinával.

A magyar orvosok egyébként elégedetten nyilatkoztak a Kínában látottakról, azt mondták, hogy a vakcina gyártásának körülményei biztonságosak. Nem az oltóanyagról nyilatkoztak pozitívan, hanem a gyártásról, vagyis, arról állapították meg, hogy biztonságos. Ami a laikusok számára azt jelenti, hogy a folyamat higiénikus, a körülmények megfelelők, és még véletlenül sem kerülhet az oltóanyagba szennyeződés. Növényvédő szert nem tárolnak a közelben, és patkányokat sem láttak arrafelé ólálkodni.