A mocsokmédia diszkrét bája

Föld S. Péter 2024. július 13. 15:20 2024. júl. 13. 15:20

Egy Ádám Laura nevű nő a TV2-nek is nyilatkozott, miután a Facebookon tette közzé szex-közeli kalandját Magyar Péterrel. Elmondása szerint egy társkereső oldalon ismerkedtek meg, majd mintegy két és fél hetes (!) netes ismeretség után egy ötcsillagos szállodában randevúztak. A légyott rosszul sült el, a nő állítása szerint Magyar erőszakosan viselkedett, majd amikor ő közölte, hogy nem kíván vele lefeküdni, megfenyegette. Magyar Péter közleményben utasította vissza az elmondottakat, szerinte az egészből egyetlen szó sem igaz.

A nem mindennapi posztra a TV2 Tények című műsora is rárepült, megszólaltatták Ádám Laurát, aki a hírműsornak is megerősítette, amit a Facebookon leírt. A TV2 után más kormányhoz közeli portálok is átvették a történetet, felidézve Magyar korábbi, ugyancsak általuk közzétett „hőstetteit”.

A lakájmédia ezúttal sem adott mást, mint ami a lényege. Lejáratásra, karaktergyilkosságra szerződtek, ezért kapják a fizetésüket. S bár nem tisztünk igazságot tenni az ügyben – ha Magyar Péter jogorvoslatért fordul, majd dönt a bíróság – annyit mindenképpen meg kell jegyeznünk, hogy Ádám Laura története több sebből vérzik. Már az is gyanúra adhat okot, hogy azok a sajtótermékek, amelyek világgá kürtölték Magyar Péter legújabb kalandját, és szexuális ragadozónak írták le őt, az elmúlt években sorozatban vesztettek pereket a kormány propagandája által lejáratni kívánt politikai ellenfelekkel szemben. Elég Juhász Péter, vagy Gréczy Zsolt eseteit megemlíteni, mindketten perek sorozatát nyerték az őket lejáratni szándékozó, kormányhoz közeli sajtótermékek ellen.

Más gyanús körülmény is felmerül Ádám Laura és a szavait tolmácsoló Tényekkel kapcsolatban. Például, hogy a Magyart szexuális ragadozóként beállító média „elfelejtette” megemlíteni azt az amúgy nem elhanyagolható körülményt, hogy Ádám Laura minden bizonnyal ugyanaz a hölgy, aki az idei önkormányzati választáson – amennyiben elnyeri a választók többségének a bizalmát – fideszes színekben önkormányzati képviselő lett volna a tarcali körzetben. Biztosan ezt csak azért nem állíthatjuk, mert az önkormányzati képviselőjelöltekről nem került fel fotó a netre, ám a gyanút tovább erősíti, hogy a tarcali körzetben képviselőnek jelentkező Ádám Laura egy Tarcalhoz közeli ötcsillagos szállodában találkozott a Tisza Párt alelnökével. (Ugyanez a Laura nevű hölgy már 2010-ben is önkormányzati képviselő lett volna, akkor is fideszes színekben, és akkor is sikertelenül.)

A kormányhoz közeli média még pszichológust is megszólaltatott, aki – személyes benyomások híján, csupán a sajtóból megismert „tények” alapján – szintén erőszakos személyiségnek írta le Magyar Pétert. 

Ennyi a történet, amelynek azonban több tanulsága is van. Az egyik, hogy mint írtuk, a lakájmédia most is csak azt adta, ami a lényege: már az is megérne egy misét, hogy annak idején a „nőinek” mondott napszemüvegével találták meg Magyart, majd jött a magyarországi újságírás egyik mélypontja, a Hajdú Péter által Magyar volt feleségével, a kegyelmi botrányba belebukott Varga Judit egykori igazságügyi miniszterrel készített Frizbi-interjú

Lehet és kell is fogást találni Magyar Péteren, a kormánytól független média mindezt meg is teszi. Mert fel lehet tenni a kérdést, hogy a NER-t korábban kiemelkedően magas fizetésért szolgáló Magyar miért épp most tavasszal látta elérkezettnek az időt, hogy egykori kenyéradó gazdái ellen forduljon. Azt is meg lehetne tudakolni, hogy honnan van a rettenetes sok pénz és a hatalmas apparátus, amely a Tisza Párt alelnökének kampányútjait szervezi és működteti. Lennének valódi kérdések, nem volna muszáj leragadni a napszemüvegnél, a volt felesége hátához vágott nadrágszíj csatjánál, vagy, mint most, Ádám Laura meglehetősen homályosnak tűnő elbeszélésénél.

És van egy másik tanulság, ez inkább Magyar számára, aki az elmúlt hónapokban saját bőrén is tapasztalhatta a korábban általa is szolgált hatalom médiájának a gazemberségét: az, hogy lejáratásban nem ismernek lehetetlent, és náluk színvonalban is mindig van lejjebb. Magyar most megkérdezhetné egykori barátját, egyetemi évfolyamtársát, esküvői tanúját és egyik gyerekének keresztapját, Gulyás Gergelyt, hogy még ezek után is azt gondolja-e, amit néhány évvel ezelőtt, miszerint a morális fölény a jobboldali újságíróknál van?



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom