Cini: pénzért politizálunk?

Bánó András 2021. szeptember 15. 08:58 2021. szept. 15. 08:58

Az eseményről készült fotó nemcsak a bulvársajtót járta be: Zalatnay Sarolta Érden aláírta a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíciót. Az énekesnő a Fidesz standjánál Dömötör Csaba államtitkárral, és Aradszky András országgyűlési képviselővel fotózkodott.

Nemcsak engem lepett meg a kép, és a hozzá tartozó hír, de nagyon sokakat. Az oknyomozó újságíró kollégák a napi.hu-nál pillanatok alatt kiderítették: a komoly anyagi gondokkal küzdő énekesnő júniusban 10 millió forint támogatást kapott Kásler Miklóstól, a miniszter saját keretéből egy „életmű koncertkörút megvalósítására”. Helyszínként Tárnokot jelölték meg, ahol Zalatnay jelenleg is él.

 Az énekesnő, az ország Cinije, korábban arról panaszkodott, hogy nehéz anyagi körülmények között van, a lánya tartja el, mert tartalékai lassan kimerülnek. Nagyon szeretett volna régóta színpadra állni, és ebben segíthetett az az összeg, amit a minisztertől kapott. Más kérdés persze, hogy nem tudhatjuk: a pénz átadásával egy időben elhangzott-e a „Tanú” című filmből legendássá vált mondat, csak most nem Pelikán elvtársnak, hanem Cininek címezve: „eljön majd az idő, amikor kérni fogunk magától valamit”.

Ha korábban nem is, most biztos mondhatták neki: itt az idő, hogy valamivel meghálálja a gesztust, ugyan jöjjön már el Érdre, és írja alá a Fidesz petícióját. Lehet, hogy megfordult Zalatnay fejében, hogy nem kéne elmenni, hiszen korábban határozottan kijelentette: utálja, sőt, gyűlöli a politikát. Ám aligha tehetett mást, besétált a csapdába, mert a tíz millóért ezt elvárták tőle. Innentől kezdve mondhat bármit, hivatkozhat akármilyen nehéz körülményekre. Az országban az őt kedvelőknek legalább a fele csalódott benne, és aligha megy el többé a koncertjére.

Megérte ez, Cini?