Deutsch Tamásnak viszket a tenyere, de csak a rubeljobboldal tévéjében vitatkozik

Föld S. Péter 2024. május 17. 15:20 2024. máj. 17. 15:20

„Fontosnak tartom és várom a vitát. Viszket a tenyerem. De tisztázzunk két dolgot... Megtisztelő persze, ha felkérnek, hogy a riválisaink kampányában vegyek részt, de a dollármédia, a 444, a Telex, a HVG, a 24.hu, az RTL, a Partizán ne gondolkodjon bennem, nem vagyok az ő kampányemberük” – mondta Deutsch Tamás. Még hozzátette, az ATV-t nem tekinti dollármédiának. A közmédia kezdeményezésére pedig természetesen igent mond. 

Az európai parlamenti képviselő interjút adott a Mandinernek, amelyet ezek szerint szintén nem sorol a dollárbaloldal termékei közé. Deutschnak nincs ínyére a vita, viszont, ha már a testi érzékeléseknél tartunk, elmondhatjuk róla, hogy viszket a tenyere.

Ezek ott a Fideszben annyira viszketnek, hogy kénytelenek vakarózni. 2018 áprilisában például Orbán Viktornak viszketett a tenyere, legalábbis erről beszélt az akkori sorozatos ellenzéki tüntetések kapcsán. És állítása szerint nemcsak neki, hanem sok békés keresztény embernek is viszketett a tenyere a kormányellenes tüntetők miatt.

A magyar nyelvben arra mondják, hogy viszket a tenyere, aki ütni készül, és akiről tudvalevő, hogy meg is van az ereje ahhoz, hogy fájdalmat, vagy anyagi kárt okozzon. Deutsch nem vitatkozik a többiekkel, nem próbálja érvekkel megvédeni a Fidesz álláspontját, mert nem akar a dollárbaloldalnak kampányolni. A rubeljobboldal egyik zászlóshajója, az orosz propagandát fideszes hátszéllel bátran szajkózó köztévét szemmel láthatóan kevésbé, pontosabban egyáltalán nem zavarja. Nincs baja azzal, hogy köztévé nem a köz tévéje, hanem kizárólag egyetlen párt, a Deutsch Tamást is soraiban tudó Fidesz szolgálatába szegődött. 

Deutsch főnöke és békét hirdető harcostársa, Orbán Viktor ott lesz a kormányhoz közeli CÖF által gründolt békemeneten, ám legutóbb, az Élet Menete rendezvényén senkit sem láttunk a Fidesz prominensei közül. Deutsch sem volt ott – ha mégis, csak nem volt látható, akkor ezúton kérünk elnézést –, pedig sok ezren indultak el emlékezni, arra, hogy 1944-ben az akkori viszkető tenyerűek gyerekeket, időseket és középkorúakat, nőket és férfiakat lőttek a Dunába. Olyanok követték el ezt a gazemberséget, akik ma Deutschhoz és a Fidesz más nagyjaihoz hasonlóan, bizonyára nem vitáznának a „dollárbaloldal” megmaradt sajtójában. Ezeket a viszkető tenyerű, feltehetőleg büntetlen előélettel, makulátlan, négy nagyszülőig igazolható felmenőkkel rendelkező embereket akkor az hozta ki a sodrukból, az tette őket elállatiasodott véglénnyé, hogy előzőleg évtizedeken át uszították őket honfitársaik egy jól behatárolható csoportja ellen. Ébren tartották bennük a gyűlöletet, majd idővel parancsot kaptak arra, hogy lőjék a Dunába azokat, akik szeretett vezérüket olyannyira kihozták a béketűréséből, hogy még a tenyere is viszketni kezdett.

Ha Deutsch nem is, de Orbán rárepült a Robert Fico elleni szerdai merényletre. Mint a rubeljobboldali Kossuth Rádióban pénteken reggel elmondta, „az elkövető egy háborúpárti ember volt. Miután a baloldal háborúpárti, nem indokolatlan azt mondani, hogy egy progresszív, baloldali elkövetővel van dolgunk.”

Egy különös anyagból gyúrt ember sajátos logikája. Az már csak hab a tortán, hogy az ATV kapott Deutschtól egy rossz pontot. Miközben a Fidesz Európai listavezetője sorolta a szerinte dollárbaloldalhoz tartozó sajtótermékeket, az ATV-t külön is kiemelte, mint olyat, amely nem tartozik közéjük. Ez a tévé jelen állás szerint nem rendez vitát, pedig hozzájuk Deutsch elmenne vitatkozni. Vagy ha mégsem, mert menekülne a megmérettetés elől, akkor kénytelen volna másik kifogással előállni.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom