Elképesztő mondatok, elképesztő gondolatok

Bánó András 2021. június 13. 07:30 2021. jún. 13. 07:30

Azt gondolom, egyre elképesztőbb mondatok törnek felszínre a bepánikolt kormánypárti szimpatizánsok szájából, akik buzgón kampányolnak már egy ideje, jóllehet a hivatalos kampány még nem kezdődött el.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumi elnöke találta most azt mondani  – buzgón törleszkedve a regnáló vezetéshez, amely busásan megjutalmazza hónapról-hónapra –, miszerint a 2022-es választásokon „erkölcsi gyóntatószék" elé állítják az ellenzéki bőrbe bújt, Gyurcsány Ferenc vezette „csaló hazudozókat". Vajon hol állítják fel ezt az erkölcsi gyóntatószéket? A Vérmezőn? Az Országgyűlés kupolatermében? Vagy esetleg a Parlamenttől nem messze, a Vértanúk terén?

„Ki kell beszélnünk a vérvörösre festett köztársaság Gyurcsány Ferenc okozta rémtetteit" – folytatta Csizmadia, majd megvádolta Gyurcsányt azzal, hogy „arra is képes volt, hogy 2006-ban a békés polgárok ellen lovasrohamot indítson”. Elég gazdag a 2006-os zavargások képe, és videóanyaga, de én még egyetlen kockát sem láttam arról, hogy a fehér lovon ülő Gyurcsány síppal a szájában vezényli lovasrohamra az egységeket. 

Csizmadia úgy vélekedett, hogy „miközben vállvetve küzdünk hazánk szuverenitásáért, elszenvedjük a magyar ellenzéki mutánsok hazaárulását". Ezek szerint maga az ellenzék még az ő megítélésük szerint sem hazaáruló, csak a belőlük kivált, vagy tovább fejlődött(?) mutánsok. De kik ezek?

„Az Országgyűlés szent házában ördögi színjátékokat láthatunk a júdáspénzeken mozgatott képviselőktől. Hatalmi puccsról álmodoznak; kontraszelektált egyének, erkölcsileg retardáltak alkotják a szövetséget a bukott, többször szavatosságukat vesztett egójuk rabságában élő politikusokkal" – fogalmazott Csizmadia. Eddig úgy tudtam, egy termék szavatossága egyszer jár csak le, utána ki kell dobni. Ez az állami nagyvállalati pénzen támogatott CÖF-CÖKÁ-ra vonatkozik inkább. Lejárt szavatosságú lemezzel próbálkoznak. 

Az a kérdés, hogy ezekre a szövegekre felsőbb helyről biztatják őket, vagy csak maguktól ilyen szimplán …

Nem fejezem be a mondatot, úgyis tudják, mire gondolok.