Evelin show – avagy a Péter nem az, akinek látszik

Föld S. Péter 2024. szeptember 27. 15:20 2024. szept. 27. 15:20

Nehéz helyzetben van a zsűri, hőseink feladták a leckét, hiába is törjük a fejünket, nem tudjuk, hogy sírjunk-e, vagy nevessünk. Vogel Evelin, Magyar Péter volt kedvese bement a kormányközelivé szelídített Indexbe és elmondott mindent, amire nem voltunk kíváncsiak a Tisza Párt elnökével kapcsolatban. Persze, Péter sem maradt adósa Evelinnek, ő is jól beolvasott neki, vele tartatta el magát, mondta most a Péter az Evelinről, aztán 30 millió forintot kért tőle és párttársaitól, cserébe a hallgatásért, és azzal fenyegette őket, hogyha nem kapja meg a pénzt, akkor még az is lehet, hogy ki tudja mi lesz. Az Evelin azonban nem kapott egy fityinget sem a Péteréktől, így kénytelen volt Kubatov Gáborhoz fordulni, aki ebben a kontextusban nem a Ferencváros elnöke, hanem a Fidesz egyik alelnöke.

Kubatov, Evelin állítása szerint havonta 5 millióval segíti ezt a jóravaló, egykori párjával történt beszélgetéseiket titokban megörökítő fiatal anyát, de a Péternek sem kell a szomszédba mennie egy kis lehallgatásért. Ő, igaz, csak másfél percben, egykori felesége, az egy ideje már nem miniszterként dolgozó, hanem asztalosnak tanuló Varga Judit mondatait vette föl régebben és hozta nyilvánosságra.

Márciusban az egykori „jó miniszterasszony” (Schadl György szíves minősítése – a szerk.) Hajdú Péter műsorában sírta el a bánatát. Akkor azt gondoltuk és meg is írtuk a Hírklikken, hogy ez a magyar újságírás mélypontja, innen már nincsen lejjebb, a béka feneke Mount Everest ehhez képest. Most viszont az egykori kedves, Evelin beszélt hányattatásairól az Indexnek, név szerint egy Gáll Csongor nevű, szebb napokat soha nem látott, korábban a Hír TV alkalmazásában álló és a KDNP-től 12 milliót felmarkoló riporternek. Megtudtuk, hogy a Péter nem az, akinek látszik, amit persze Evelin nélkül is tudtunk, nem kellett ehhez a Péter volt barátnőjének lenni, látszott rajta már messziről.

Viszont az Evelin sem az, akinek mutatja magát, most épp egy lecsúszott, rossz színésznőt alakított, nem sok meggyőződéssel és meglehetősen mérsékelt sikerrel. Nála már a volt feleség, Varga Judit is jobban hozta a szerepét, pedig – magunk között szólva – ő is igen gyengécske volt, amikor a mindenre kapható és minden feladatra alkalmas Hajdú Péternél kiteregette a szennyest.

A Péter, aki elmondása szerint egykor nagyon szerette az Evelint és ezért megpróbálta őt visszatartani attól, hogy kígyót-békát okádjon, most már, hogy megtörtént a kitárulkozás és Evelin a világ elé tárta, hogy mit gondol a Péterről, utóbbi nem tehet mást, feljelenti egykori kedvesét, akinek az édesanyjáról az Index áprilisban és májusban egy sor igen kellemetlen és nem igazán tiszteletteljes hangvételű írást közölt.

Most, hogy az Evelin megszólalt, és az Indexnek, akárcsak annak idején Hajdú Péternek, esze ágában sincs a másik felet is megkérdezni, felvetődik a kérdés, hogy mi belgák – akik nem vagyunk hajlandók rajongani a Péterért, viszont azt is tudjuk, hogy a Fidesz a magyar történelem egyik legkártékonyabb pártja – hová álljunk. Azt tudjuk, hogy a Péter nem az, akinek rajongói remélik, másfelől viszont az is nagyon mulattató, hogy a Fidesz milyen színvonaltalan és alantas módszerekkel kívánja őt lekaraktergyilkolászni. A Blikk már meg is kérdezte az olvasóit, hogy szerintük ezek a kitálalások ártanak-e a Péter politikai karrierjének, mire az olvasók nem reprezentatív, de valamennyire jelzésértékű 76 százaléka azt válaszolta, hogy nem: a Péter jól jön ki ezekből a leleplezésekből, vagyis, amit a Fidesz a Péterrel művel, az kontraproduktív, hiába erőlködnek Rogánék, hiába pazarolják rá a pénzünket, a Péternek csak jót tesznek azzal, ha mószerolják.

Más kérdés, hogy Magyarországnak mi a jó ebben a szappanoperaszerű szomorújátékban? Mert az egy dolog, hogy a Péter nem az, akinek látszik, de az sem volna jó, ha kiderülne, hogy épp olyan, mint amilyennek mutatja magát.

Színvonaltalanság a köbön, amit hőseink nekünk műsor gyanánt előadnak. Követeljük vissza a Mónika showt!



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom