Parragh László nehezen viseli a buzeráns tornatanárokat

Föld S. Péter 2021. augusztus 31. 08:17 2021. aug. 31. 08:17

Parragh Lászlónak sok meleg ismerőse van, kedveli is őket, mert – elmondása szerint – az ő világuk egy színes világ. Azt azonban nehezen viselné, ha az ő kilenc éves fiát egy meleg tornatanár segítené fel a létrán, vagy a kötélen. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki a fenti veretes okosságot az Országos Szakmai Tanévnyitón vezette elő Csongrádon, ezzel ugyanazt a mantrát nyomta, mint a Fidesz, mely párt a hatalmas hazai és nemzetközi felháborodást kiváltó „gyermekvédő” törvényben összemosta a melegeket a pedofílokkal.

„Erős vívódás volt bennem a hétvégén, hogy ezt szóba hozzam-e, nehogy elrontsam az ünnep hangulatát. Azt már nehezen viselem, amikor mondjuk a kilenc éves kisfiamat a tanár úgy segíti fel a létrán vagy a kötélen, hogy egyébként tudom róla, hogy a fiúkhoz vonzódik.” Mielőtt Parragh úr mindezt megosztotta volna a megjelentekkel, arról biztosította a közönségét, hogy rengeteg saját neméhez vonzódó barátja van, kedveli is őket, az „egy csodálatos világ”.

Szemben Parragh Lászlóval, szerintem nem kell kedvelni a melegeket. A nemi identitás önmagában nem bűn és nem érdem, hanem állapot. Attól, hogy valaki meleg – vagy nem meleg – önmagában még nem lesz érdemes a szimpátiánkra. A melegek is épp olyan emberek, mint a heterók, akikkel kapcsolatban Parragh Lászlónak nincsenek fenntartásai. Ha egy buta, gonosz, netán tisztességtelen, ám heteró tornatanár segíti fel a fiát a létrán, vagy a kötélen, arra Parragh úr egyetlen szót sem vesztegetett volna az országos tanévnyitón. Részéről az is rendben van, ha egy tornatanár lop, csalja a feleségét, gyűlöletet kelt az elesettek iránt, vagy éppenséggel hazudós.

Azt azért jó érzéssel vehetjük tudomásul, hogy Parragh úr kedveli a melegeket, és több olyan ismerőse is van, aki a saját neméhez vonzódik. Nincs ebben semmi különös, sőt, az ellenkező volna furcsa. Ahogyan minden antiszemitának van legalább egy zsidó barátja – aki nagyon rendes, nem tehet arról, hogy zsidó –, úgy minden homofóbnak van legalább egy meleg ismerőse. Ezt a meleg haverját számon tartja, és megfelelő helyen, megfelelő időben dicsekszik is vele. Nem a meleg barátjára büszke, hanem saját magára. Hogy ő még ezekkel a buzeránsokkal is szót tud érteni.