Több szerénységet, kedves Varga Mihály!

Molnár Zsolt 2021. november 27. 12:08 2021. nov. 27. 12:08

Olvasom Varga Mihály méltatlankodását és magyarázkodását, amiért rávilágítottunk a Fidesz-KDNP kormány embertelenségére, az alapvető élelmiszerek drágulására, és kijelöltük az irányt: „Balra át!".

Varga Mihály csúsztatásokkal teli posztjában bemutatta, hogyan csökkentették a multik és a gazdagok adóit, és 12 évvel korábbi adatok összehasonlításával próbálja védeni a védhetetlent.

A Fidesz-kormány adópolitikájáról általánosságban csak annyit, hogy a közepes és magasabb jövedelműek adóját, és a tőkét terhelő adókat csökkentette, a kis keresetűek adóját növelte, a kieső bevételt pedig fogyasztási adókkal pótolta. De ha már itt tartunk, akkor nézzünk néhány adatot, hová vezetett a Fidesz kormányzása:

1.    A Fidesz több mint harmincféle új adót tett az emberek nyakába 2010 óta. 

2.    Orbánék fizettetik Európa legmagasabb, 27 százalékos áfáját a kenyérért, a tejért, a zöldségekért és a gyümölcsökért. Mik ezek, ha nem alapvető élelmiszerek?

3.    A Fidesz többször emelte az üzemanyagok jövedéki adóját. 

4.    Orbán kormánya 15 százalékkal megadóztatja a minimálbért, és növelték az alacsony fizetések adóterhét

5.    Adót vetettek ki a cafeteriára.

6.    Közvetett módon, annyiféle plusz terhet szabadítottak a magyar emberekre a bankadótól a kommunális adón át a sárga csekkekbe és a telefonszámlákba épített adóig, amely jelentős terheket ró az átlagnál kevesebb pénzből élőkre.

7.    A pénzünk egyre kevesebbet ér a boltokban, brutális drágaság tombol, a magyar infláció pedig a harmadik legmagasabb egész Európában. 

8.    Soha nem volt ilyen gyenge a forint. Ezt a magyar emberek minden nap a saját zsebükön érzik.

9.    A magyar minimálbér a V4-ek között a legalacsonyabb.

10. 2008 óta nem emelték a nyugdíj-minimumot, a családi pótlékot, a gyes-t, a gyet-et és az anyasági támogatást.

Szóval, több szerénységet, kedves Varga Mihály! A tények magukért beszélnek. A jelszó továbbra is: Balra át a kormányváltásért és korszakváltásért!