A trópusi melegben a hideg gyümölcsleves csodát tesz

Valentin 2021. július 30. 20:01 2021. júl. 30. 20:01

Ebben a trópusi melegben a gyümölcsleves kitűnő választás, hiszen gyorsan elkészül, a lédús gyümölcsök csillapítják a szomjat, ráadásul még egészséges is.

Hozzávalók:

  • 200 g főzőtejszín
  • 1 kg vegyes gyümölcs, (alma, szilva, meggy, körte, ribizli)
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 kávéskanál reszelt citromhéj
  • 3 evőkanál cukor /vagy cukor pótló/
  • 1 csipet só
  • pár csepp rumaroma
  • 1 csapott evőkanál liszt a habaráshoz

 

Elkészítése:

A gyümölcsöket tisztítjuk, daraboljuk, hideg vízben főzni kezdjük, a cukorral, csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, és a szegfűszeggel ízesítjük.

Ha megfőttek a gyümölcsök, keveset kiveszünk a léből, és a főzőtejszínnel összekevert liszttel csomómentesre keverve, visszatöltjük (behabarjuk). Beletesszük az őrölt fahéjat is, és felforraljuk.

Lehűtve, tejszínhabbal, mentalevéllel tálaljuk.