A trópusi melegben a hideg gyümölcsleves csodát tesz
|
2021. július 30. 20:01
2021. júl. 30. 20:01
Ebben a trópusi melegben a gyümölcsleves kitűnő választás, hiszen gyorsan elkészül, a lédús gyümölcsök csillapítják a szomjat, ráadásul még egészséges is.
Hozzávalók:
- 200 g főzőtejszín
- 1 kg vegyes gyümölcs, (alma, szilva, meggy, körte, ribizli)
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 5 db szegfűszeg
- 1 kávéskanál reszelt citromhéj
- 3 evőkanál cukor /vagy cukor pótló/
- 1 csipet só
- pár csepp rumaroma
- 1 csapott evőkanál liszt a habaráshoz
Elkészítése:
A gyümölcsöket tisztítjuk, daraboljuk, hideg vízben főzni kezdjük, a cukorral, csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, és a szegfűszeggel ízesítjük.
Ha megfőttek a gyümölcsök, keveset kiveszünk a léből, és a főzőtejszínnel összekevert liszttel csomómentesre keverve, visszatöltjük (behabarjuk). Beletesszük az őrölt fahéjat is, és felforraljuk.
Lehűtve, tejszínhabbal, mentalevéllel tálaljuk.