Ahány ház, annyi lecsó

Valentin 2019. augusztus 29. 14:41 2019. aug. 29. 14:41

Mindenkinek van egy saját lecsó receptje. Akár ezt is mondhatnánk, hiszen ma már rengeteg változata ismert ennek a kedvelt és megunhatatlan ételnek.

Van, aki csak kolbásszal, más tojással vagy rizzsel tudja elképzelni a lecsót. Szinte mindenki máshogy főzi, ám a hagyma, a paprika és a paradicsom egy változatból sem hiányozhat.

 

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldpaprika
  • 70 dkg paradicsom
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors

 

Elkészítése:

A paprikát csumázd ki, karikázd fel, a paradicsomot is szeld fel tetszés szerint. A szalonnát vágd apróra, és süsd meg kis tűzön. Amikor üvegessé válik, rakd rá a kis darabokra vágott hagymát, és pirítsd egy-két percig. Ne legyen túl nagy alatta a láng, mert akkor hirtelen odaég, és nem lesz finom a szaft. Öntsd rá a paprikát, amikor az összeesik, add hozzá a paradicsomot, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Kis lángon főzd tovább.

Ha a zöldségek már puhák, szórd meg pirospaprikával. Süsd még pár percig, és melegen tálald.