Ahány ház, annyi lecsó
|
2019. augusztus 29. 14:41
2019. aug. 29. 14:41
Mindenkinek van egy saját lecsó receptje. Akár ezt is mondhatnánk, hiszen ma már rengeteg változata ismert ennek a kedvelt és megunhatatlan ételnek.
Van, aki csak kolbásszal, más tojással vagy rizzsel tudja elképzelni a lecsót. Szinte mindenki máshogy főzi, ám a hagyma, a paprika és a paradicsom egy változatból sem hiányozhat.
Hozzávalók:
- 1 kg zöldpaprika
- 70 dkg paradicsom
- 20 dkg füstölt szalonna
- 4 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítése:
A paprikát csumázd ki, karikázd fel, a paradicsomot is szeld fel tetszés szerint. A szalonnát vágd apróra, és süsd meg kis tűzön. Amikor üvegessé válik, rakd rá a kis darabokra vágott hagymát, és pirítsd egy-két percig. Ne legyen túl nagy alatta a láng, mert akkor hirtelen odaég, és nem lesz finom a szaft. Öntsd rá a paprikát, amikor az összeesik, add hozzá a paradicsomot, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Kis lángon főzd tovább.
Ha a zöldségek már puhák, szórd meg pirospaprikával. Süsd még pár percig, és melegen tálald.