Almaleves fahéjjal és szegfűszeggel
|
2020. augusztus 20. 19:36
2020. aug. 20. 19:36
Ezt a közkedvelt almalevest a fűszerek teszik igazán ellenállhatatlanná – a fahéj és a szegfűszeg, amely igazodik az alma savanyú-édes ízéhez. Tálalhatjuk melegen, de hidegen is legalább annyira finom.
Hozzávalók:
- 1/2 kg alma,
- 1 citrom leve,
- 15 dkg porcukor,
- 2 db szegfűszeg,
- 1 mk őrölt fahéj,
- 2 dl tejföl,
- 1 púpozott ek finomliszt,
- 1 dl tejszín.
Elkészítése:
Az almát vágjuk kockákra és csepegtessünk rá citromlevet, hogy ne kezdjen el barnulni. Egy liter vizet forraljunk össze a porcukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel, majd öt perc alatt főzzük meg benne az almakockákat. Keverjük hozzá a sót és a tejfölt.
A tejszínt a liszttel keverjük simára, és miközben a leves alacsony lángon forr, óvatosan öntsük hozzá. Keverjük át alaposan, és már tálalhatjuk is.