Almaleves fahéjjal és szegfűszeggel

Valentin 2020. augusztus 20. 19:36 2020. aug. 20. 19:36

Ezt a közkedvelt almalevest a fűszerek teszik igazán ellenállhatatlanná – a fahéj és a szegfűszeg, amely igazodik az alma savanyú-édes ízéhez. Tálalhatjuk melegen, de hidegen is legalább annyira finom.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg alma,
  • 1 citrom leve,
  • 15 dkg porcukor,
  • 2 db szegfűszeg,
  • 1 mk őrölt fahéj,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 púpozott ek finomliszt,
  • 1 dl tejszín.

 

Elkészítése:

Az almát vágjuk kockákra és csepegtessünk rá citromlevet, hogy ne kezdjen el barnulni. Egy liter vizet forraljunk össze a porcukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel, majd öt perc alatt főzzük meg benne az almakockákat. Keverjük hozzá a sót és a tejfölt.

A tejszínt a liszttel keverjük simára, és miközben a leves alacsony lángon forr, óvatosan öntsük hozzá. Keverjük át alaposan, és már tálalhatjuk is.