Cukkinifasírt másként gondolva

Valentin 2019. október 10. 14:25 2019. okt. 10. 14:25

Ha túrót keverünk a cukkinifasírthoz, sokkal laktatóbb lesz ez az egyszerű étel, miközben diétás marad, hisz szénhidráttartalma nem növekszik. Az eredmény pedig egy gyorsan elkészíthető, egészséges és ízletes étel!

Hozzávalók:

  • 2 közepes cukkini, lereszelve
  • 10 dkg túró
  • 1 tojás
  • 1/2 csésze (Update) zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • citromhéj vagy egy citrom

 

Elkészitése:

A cukkinit reszeld le, sózd be, majd 20 perc múlva nyomkodd ki. Egy nagy tálban keverd össze a cukkinit, a túrót, a tojást, a citromhéjat, a sót és a borsot, majd keverd bele a zsemlemorzsát is. A kapott masszát 20 percig hűtőben pihentesd. 

Forró olajon süsd meg a fasírtok mindkét oldalát, kb. 3-3 percig. Vigyázz, túl vékony darabkákat ne rakj a serpenyőbe, mert könnyen széteshetnek.

Az aranybarnára sült cukkinifasírtokat papírtörlőre szedd ki, hogy felitassa az olajat. Citromszeletekkel, esetleg kapros vagy fokhagymás joghurtos mártogatóval tálald.