Cukkinifasírt másként gondolva
|
2019. október 10. 14:25
2019. okt. 10. 14:25
Ha túrót keverünk a cukkinifasírthoz, sokkal laktatóbb lesz ez az egyszerű étel, miközben diétás marad, hisz szénhidráttartalma nem növekszik. Az eredmény pedig egy gyorsan elkészíthető, egészséges és ízletes étel!
Hozzávalók:
- 2 közepes cukkini, lereszelve
- 10 dkg túró
- 1 tojás
- 1/2 csésze (Update) zsemlemorzsa
- 4 evőkanál olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
- citromhéj vagy egy citrom
Elkészitése:
A cukkinit reszeld le, sózd be, majd 20 perc múlva nyomkodd ki. Egy nagy tálban keverd össze a cukkinit, a túrót, a tojást, a citromhéjat, a sót és a borsot, majd keverd bele a zsemlemorzsát is. A kapott masszát 20 percig hűtőben pihentesd.
Forró olajon süsd meg a fasírtok mindkét oldalát, kb. 3-3 percig. Vigyázz, túl vékony darabkákat ne rakj a serpenyőbe, mert könnyen széteshetnek.
Az aranybarnára sült cukkinifasírtokat papírtörlőre szedd ki, hogy felitassa az olajat. Citromszeletekkel, esetleg kapros vagy fokhagymás joghurtos mártogatóval tálald.