Édesburgonya, cukkini és egy finom mártogatós

HírKlikk 2019. augusztus 14. 17:35 2019. aug. 14. 17:35

Ebből a snackből nem tudtok majd eleget készíteni, annyira finom. Ráadásul olyan mártogatóssal tálaljátok, amilyennel csak jól esik: tejföl, majonéz, mustár, humusz és ajvár is szuper lesz hozzá.

Hozzávalók 12-14 kis nuggets-hez:

- 2 db közepes méretű édesburgonya (együtt kb. 40-45 dkg) 
- 1 db cukkini (kb. 25 dkg) 
- só 
- 1 nagy tojás 
- 1 nagy gerezd fokhagyma 
- őrölt fekete bors 
- liszt 
- kevés olívaolaj a sütéshez 

A mártogatóhoz: 

- 15 dkg tejföl 
- 5 dkg majonéz 
- 1 kávéskanál fokhagymapor 
- só, őrölt fekete bors 

Az édesburgonyát meghámozzuk, a megmosott cukkini végét levágjuk. A zöldségeket kis lyukú reszelőn lereszeljük, egy szűrőbe tesszük, besózzuk, és 15-20 percet állni hagyjuk. Ezután alaposan kinyomkodjuk - adja a tanácsokat Csigó Zita az izeselet.hu-n.

Hozzákeverjük a tojást, a megpucolt, lereszelt fokhagymát, sót, borsot és annyi lisztet, hogy ne túl kemény, de formázható masszát kapjunk. 12-14 kis nuggets-et formázunk. 

Egy serpenyőben felhevítünk kevés olajat, majd közepes lángon, lassan (így nem égnek meg kívül, és belül is jól átsülnek) átsütjük a nuggets-eket. 

A mártogatóshoz a tejfölt összekeverjük a majonézzel, a fokhagymaporral, sóval és borssal. A nuggets-ek mellé tálaljuk.