Egy jól lehűtött gyümölcsleves bearanyozza a napot
|
2020. június 27. 10:07
2020. jún. 27. 10:07
A gyümölcsleves kiváló lehet a meleg időben, hiszen gyorsan elkészül, a lédús gyümölcsök csillapítják a szomjat, ráadásul még egészséges is. Elkészítése sem igényel különösebb tudást.
Hozzávalók:
- 200 g főzőtejszín
- 1 kg vegyes gyümölcs
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 5 db szegfűszeg
- 1 kávéskanál reszelt citromhéj
- 3 evőkanál cukor /vagy cukor pótló/
- 1 csipet só
- pár csepp rumaroma
- 1 csapott evőkanál liszt a habaráshoz
Elkészítése:
A gyümölcsöket megtisztítjuk, feldaraboljuk (lehet vegyes gyümölcskonzervből is készíteni, de a cukrot mellőzzük, mert a konzerv cukros)
A gyümölcsöket hideg vízben tegyük fel főni cukorral, csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, és a szegfűszeggel.
Ha megfőttek a gyümölcsök, keveset kiveszünk a léből, és a főzőtejszínnel összekevert lisztet csomómentesre keverve, visszatöltjük. Beletesszük az őrölt fahéjat is, és felforraljuk.
Lehűtve, tejszínhabbal, mentalevéllel tálaljuk.