Egy jól lehűtött gyümölcsleves bearanyozza a napot

Valentin 2020. június 27. 10:07 2020. jún. 27. 10:07

A gyümölcsleves kiváló lehet a meleg időben, hiszen gyorsan elkészül, a lédús gyümölcsök csillapítják a szomjat, ráadásul még egészséges is. Elkészítése sem igényel különösebb tudást.

Hozzávalók:

  • 200 g főzőtejszín
  • 1 kg vegyes gyümölcs
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 kávéskanál reszelt citromhéj
  • 3 evőkanál cukor /vagy cukor pótló/
  • 1 csipet só
  • pár csepp rumaroma
  • 1 csapott evőkanál liszt a habaráshoz


Elkészítése:

A gyümölcsöket megtisztítjuk, feldaraboljuk (lehet vegyes gyümölcskonzervből is készíteni, de a cukrot mellőzzük, mert a konzerv cukros)

A gyümölcsöket hideg vízben tegyük fel főni cukorral, csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, és a szegfűszeggel.

Ha megfőttek a gyümölcsök, keveset kiveszünk a léből, és a főzőtejszínnel összekevert lisztet csomómentesre keverve, visszatöltjük. Beletesszük az őrölt fahéjat is, és felforraljuk.

Lehűtve, tejszínhabbal, mentalevéllel tálaljuk.