Gombás-juhtúrós cukkíni
|
2017. június 20. 05:19
2017. jún. 20. 05:19
Könnyű nyári egytálétel, amivel biztos sikert aratunk a családi asztalnál. Vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják.
Hozzávalók:
4 db kisebb cukkíni
30 dkg gomba
2 paradicsom
10 dkg juhtúró
1 csokor petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál olaj
zsemlemorzsa
só
bors
A megmosott cukkínit hosszában vágd ketté, majd lobogó, sós vízben 10 percig főzd elő. Ezután alaposan csepegtesd le, vájd ki a magjait, és egy keveset a húsából is, amit tegyél félre.
Egy evőkanál olajon pirítsd meg a vékonyra szeletelt gombát, majd, ha levet eresztett, mérsékeld a hőfokot, és add hozzá a meghámozott, darabolt paradicsomot, a kivájt padlizsánhúst, a vágott petrezselymet, valamint a zúzott fokhagymát. Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd fedő alatt párold puhára.
Tedd a négy cukkínit egymás mellé egy kiolajozott tepsibe, szórj a mélyedésbe juhtúrót, majd töltsd meg a gombás töltelékkel, hintsd meg zsemlemorzsával, locsold meg a tejföllel, és süsd 10-15 percig a 180 fokra előmelegített sütőben.
4 db kisebb cukkíni
30 dkg gomba
2 paradicsom
10 dkg juhtúró
1 csokor petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál olaj
zsemlemorzsa
só
bors
A megmosott cukkínit hosszában vágd ketté, majd lobogó, sós vízben 10 percig főzd elő. Ezután alaposan csepegtesd le, vájd ki a magjait, és egy keveset a húsából is, amit tegyél félre.
Egy evőkanál olajon pirítsd meg a vékonyra szeletelt gombát, majd, ha levet eresztett, mérsékeld a hőfokot, és add hozzá a meghámozott, darabolt paradicsomot, a kivájt padlizsánhúst, a vágott petrezselymet, valamint a zúzott fokhagymát. Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd fedő alatt párold puhára.
Tedd a négy cukkínit egymás mellé egy kiolajozott tepsibe, szórj a mélyedésbe juhtúrót, majd töltsd meg a gombás töltelékkel, hintsd meg zsemlemorzsával, locsold meg a tejföllel, és süsd 10-15 percig a 180 fokra előmelegített sütőben.
Forrás:
femina.hu